Instagram Reels kunnen nu ook op Facebook geplaatst worden

Instagram Reels kunnen nu ook op Facebook geplaatst worden

Meta probeert het voor zijn gebruikers makkelijker te maken om Instagram Reels te delen op Facebook. Volgens de techreus moet dit content creators in staat stellen om hun publiek op beide apps uit te breiden en zo inkomsten te kunnen genereren op beide platforms.

Crossposten wordt makkelijker

Meta rolt momenteel verschillende updates voor zijn apps uit, die het crossposten tussen beide platformen makkelijker moet maken, meldt Engadget. Ten eerste moet het nu makkelijker zijn om Instagram Reels vanaf Instagram door te plaatsen naar Facebook Reels. Dat kan met een druk op de knop.

Daarnaast biedt Facebook nu de mogelijkheid om automatisch Reels te maken met behulp van de Stories die je al hebt gedeeld. Het idee is om mensen te helpen met het maken van Reels zonder dat het ze veel moeite kost. Verder heeft Facebook meer Remix-opties gekregen, die Meta eerder al naar de Reels in Instagram bracht.

Nieuwe sticker

Je kan nu ook de sticker Jouw beurt op een Reel plakken in Instagram of Facebook. Hiermee kun je anderen ertoe bewegen om ook een Reel te maken. Je voegt een prompt aan de sticker toe bijvoorbeeld "Deel de laatste foto die je gemaakt hebt" en iedereen kan nu een Reel maken met hun recentste foto eraan toevoegen. De persoon die de prompt heeft gemaakt, wordt ook prominent op de pagina weergegeven. Word jouw prompt veel gebruikt, dan kan dat je helpen om je publiek te laten groeien.

Instagram Reels kunnen nu ook op Facebook geplaatst worden

Volgens Engadget kun je straks je content creators op Facebook straks ook een fooi geven en deze creators hebben ook toegang tot meer Reels-inzichten via Studio voor makers. Er zijn statistieken zoals bereik, bekeken minuten en gemiddelde kijktijd. Zo kunnen ze erachter komen welke content het beste werkt.

Op deze manier hoopt Meta het gigantisch populaire TikTok bij te kunnen houden. Ondertussen slaat TikTok terug door het mogelijk te maken om de Stories te kunnen delen op Instagram en Facebook. Meta is natuurlijk niet zo blij met deze gerecyclede video's en laat dat ook merken. Op de redactie is alleen de sticker aanwezig. De overige mogelijkheden zijn er nog niet.

Onder jongeren zijn Instagram en TikTok ook populair voor het vinden van antwoorden op hun vragen. 40 procent van de Gen Z-jongeren gebruikt deze apps eerder dan een zoekopdracht in Google.

Instagram
Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

Meer info

Facebook
Facebook is een Amerikaanse online sociale-mediadienst dat onderdeel is van Meta. Facebook voor Android geeft je bijna alle desktop-mogelijkheden op je smartpho ..

Meer info

TikTok
TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

Meer info

Lees meer over:
Instagram TikTok Facebook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties