Instagram gaat je straks op de hoogte brengen van een storing

Instagram gaat je straks op de hoogte brengen van een storing

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Waar was jij toen alle Facebook-apps wereldwijd offline waren? Waarschijnlijk op Twitter of Telegram. Instagram werkt nu aan een nieuwe functie die je op de hoogte brengen van een storing zodat je je heil niet ergens anders hoeft te zoeken.

Instagram meldt storingen

Facebook laat in een blogpost weten dat er momenteel een nieuwe functie voor Instagram wordt getest die je automatisch op de hoogte stelt zodra er een storing is waar jouw account door wordt getroffen. Belangrijk nog, het bedrijf stelt je ook op de hoogte wanneer het probleem is opgelost en alles weer naar behoren werkt.

Het bedrijf zal je overigens niet bij elke storing een melding sturen. Instagram doet dat alleen als het ziet dat mensen op zoek zijn informatie erover. Hoe het bedrijf dat precies gaat doen, is niet bekend.

Instagram is van plan om de komende maanden deze test in de Verenigde Staten uit te voeren. Daarvoor is er dus een storing nodig en het valt nog te bezien of de melding ook naar voren komt als de servers van Facebook plat liggen.

- Lees verder onder de afbeelding -

Instagram gaat je straks op de hoogte brengen van een storing

Gerelateerde artikelen

Nieuw: Accountstatus

Instagram wil gebruikers ook waarschuwen wanneer hun account mogelijk is uitgeschakeld wegens schending van de communityrichtlijnen. Vind je dat Instagram je profiel ten onrechte heeft opgeschort, dan kan je via een nieuwe optie vragen om de beslissing te herzien. Deze functies maken deel uit van een groter initiatief van het platform om meer bekendheid te geven aan wat er met je berichten gebeurt, en zal worden opgenomen in de nieuwe 'Accountstatus-pagina'.

Wat vind jij van deze nieuwe tools? Of heb je de Facebook-apps allang achter je gelaten? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk