Instagram legt nadruk op Reels en shopping na recente update

Instagram legt nadruk op Reels en shopping na recente update

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Als Instagram-gebruiker zal het je gisteren wellicht niet ontgaan zijn: de indeling van de app is aangepast, met meer aandacht voor de Reels en shopping-functies. Ze waren weliswaar al eerder in Instagram aanwezig, maar nu zijn ze verplaatst naar de onderste navigatiebalk.

Instagram Reels

Inmiddels zijn functies als Instagram Reels en de shopping-sectie al een tijdje aanwezig op Instagram, tot op heden lag er echter geen nadruk op de functionaliteiten. Voor het bekijken van de Reels moest je via het zoektabblad in Instagram op het ‘Reels’-knopje drukken. Erg succesvol zal het niet zijn geweest, want Instagram weergeeft de functie nu prominent in de navigatiebalk onderin de applicatie.

Naast de Reels-knop is een tweede nieuwe knop te vinden, die je direct naar het shopping-gedeelte van de app brengt. Binnen het shopping gedeelte kan je producten van verschillende aanbieders op één plaats zien. Zie je een interessant product? Dan kan je direct naar de webwinkel navigeren om het product ook daadwerkelijk aan te schaffen.

Instagram legt nadruk op Reels en shopping na recente update

Adam Mosseri, directeur bij Instagram, zijn deze veranderingen een gevolg van de veranderingen in het gebruik van Instagram, waarbij een “groeiende verschuiving naar short-form video” zichtbaar is. Daarnaast zou er meer worden gewinkeld tijdens de pandemie, wat voor Instagram een reden is om zijn shopping-tabblad prominenter weer te geven.

Aangepaste navigatie

Voor het plaatsen van de Reels en Shopping-knoppen, moesten twee andere knoppen verschuiven: te benoemen de knop om een nieuw bericht op Instagram te plaatsen, en de knop voor het tabblad waar alle notificaties terechtkomen. Door de aangepaste notificatiebalk, moesten deze knoppen aan de bovenzijde van de app geplaatst worden – naast de knop van Instagram DM.

Gerelateerde artikelen

Instagram liet de nieuwe indeling eerder al eens zien, toen nog in drie smaken. Het is onbekend of dit de definitieve indeling is, of dat het hier gaat om een testfase, waarbij later besloten wordt welke indeling definitief gekozen wordt. Op de redactie hadden vrijwel alle toestellen de nieuwe indeling na de recente Instagram-update, met versienummer 166.1.0.42.245. Mocht je momenteel nog met de oude indeling zitten, dan staat er waarschijnlijk een Instagram-update voor je klaar.

Onhandige indeling

Het zal enige gewenning nodig hebben voordat elke keer de juiste knoppen aangeklikt worden. Wat vind jij van Instagrams keuze om de focus te leggen op Reels en het shopping-gedeelte? Maak jij zelf ook gebruikt van Instagram Reels en (of) de shopping-tabblad? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk