Instagram laat gebruikers echte foto's plaatsten zoals op BeReal

Instagram laat gebruikers echte foto's plaatsten zoals op BeReal

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Instagram komt met een Notes-functie, ofwel een manier waarmee je in een korte status voor je profiel kan schrijven. Verder experimenteert het sociale netwerk met functies van BeReal. Instagram vraag je dan om een foto te maken en te delen op een onverwacht moment. Dit zijn de vier aangekondigde functies.

1. Notes

Instagram heeft altijd in de eerste plaats om foto's en video's gedraaid, maar nu komt er toch een manier waarop je ook met tekst je gedachten kan delen. Selecteer in je inbox een aantal vrienden met wie je je boodschap wil delen. Vervolgens schrijf je een kort bericht van maximaal 50 woorden. Emoji's zijn daarvoor ook toegestaan.

Je Note verschijnt dan in de inbox van je vrienden boven jouw profielfoto en het is voor hen dan mogelijk om op jouw Note te antwoorden met een DM. In zijn persbericht schrijft Instagram dat Notes een leuke manier zijn om een gesprek te beginnen. De Notes-functie wordt nu uitgerold in Instagram, maar we konden ze op de redactie nog niet zien.

Instagram laat gebruikers echte foto's plaatsten zoals op BeReal

2. Candid Stories

Meta, het moederbedrijf van Instagram staat er wel om bekend dat het voor nieuwe functies soms zijn mosterd bij concurrenten durft te halen. De Stories-functie van Instagram verscheen bijvoorbeeld al eerder in Snapchat. Dit keer heeft het bedrijf vooral naar BeReal gekeken, een opkomend sociaal netwerk.

Het grote idee achter BeReal is dat gebruikers enkel foto's delen die echt zijn, op onverwachte momenten. Je krijgt elke dag een melding met het verzoek om meteen een foto te namen en vervolgens deel je die met vrienden. Alleen je vrienden die ook een foto van zichzelf hebben gedeeld, krijgen jouw foto te zien.

Instagram test nu precies hetzelfde concept voor een deel van zijn gebruikers en het noemt deze functie 'Candid Stories'. Wie liever geen melding wil ontvangen over het maken van Candid Stories, kan de functie uitschakelen in de instellingen. Candid Stories moeten ook op Facebook gaan werken.

Instagram laat gebruikers echte foto's plaatsten zoals op BeReal

3. Groepsprofielen

Instagram stelt een nieuw soort van profiel voor: het groepsprofiel. Dat is een speciaal profiel dat bedoeld is voor een vriendengroep, je familie of een vereniging. Alle foto's en video's die je in een groepsprofiel deelt, zijn alleen te zien voor deelnemers van die groep. Het is dus afgeschermd voor jouw volgers. De groepsprofielen worden nu uitgerold en je kan volgens Instagram zo'n profiel maken via de plusknop.

Gerelateerde artikelen

4. Collaborative Collections

Stuur jij vaak op Instagram DM's naar je vrienden? Dankzij de 'Collaborative collections'-functie wordt het makkelijker om te praten over je gezamenlijke interesses, want je kan samen Instagram-berichten bewaren in een collectie. Dat kan door een bericht vanaf je feed aan zo'n collectie toe te voegen, of wanneer je het rechtstreeks met een vriend deelt in een DM. De functie wordt op dit moment nog door Instagram getest.

Wat denk jij van de vier nieuwigheden die Instagram heeft voorgesteld? Ga je de Notes-functie gebruiken en spreken de Candid Stories jou aan? Laat het ons weten in de reacties.

Instagram laat gebruikers echte foto's plaatsten zoals op BeReal

Volg Androidworld op Instagram!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk