Instagram krijgt gezichtsfilters voor livestreams

Instagram krijgt gezichtsfilters voor livestreams

Face Filters in Instagram Live 

Bij concurrent Snapchat zijn filters erg populair en dan vooral de gezichtsfilters, een soort virtuele maskers. Instagram heeft ook de mogelijkheid om gezichtsfilters toe te voegen, waarbij je bijvoorbeeld kattenoren krijgt. De populaire dienst profiteert daarbij mee van de overname van MSQRD door zijn moederbedrijf Facebook. Deze 'masker'-app wist vorig jaar in korte tijd een ware hype te veroorzaken.

De nieuwe live-effecten zullen binnenkort ook te gebruiken zijn in livestreams via Instagram Live. Daarbij is een nieuwe zonnebril-filter de komende week exclusief te gebruiken in livevideo's. Door op het scherm te drukken kun je de weerspiegeling van de virtuele zonnebril aanpassen.

Het is mogelijk om de opgenomen livestream toe te voegen aan je Instagram Story, of deze direct te laten verwijderen. Instagram ontwikkelt flink door aan de populaire livestream-functie en introduceerde vorige maand nog de mogelijkheid om met meerdere personen tegelijkertijd te livestreamen. Er wordt ook getest met de mogelijkheid om Stories direct door te plaatsen naar Facebook.

Face Filters gebruiken

De nieuwe live-filters zijn te gebruiken door op het gezicht-icoontje rechtsonderin het scherm te drukken. Dat kan voor of tijdens het streamen. De functie is niet direct voor iedereen beschikbaar, maar zal de komende weken uitgerold worden.

Bron: Instagram

Instagram
Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

Meer info

Lees meer over:
Instagram

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties