ING: ‘uitfasering van tancode vertraagd door coronavirus’

ING: ‘uitfasering van tancode vertraagd door coronavirus’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Tancode

Als je klant bent van de ING, dan kan je niet meer zonder de tancode. Alle betalingen via de website van de ING moeten worden goedgekeurd middels een tancode. Met de tancode, die de ING 32 jaar geleden introduceerde, wordt een extra beveiligingslaag aan het betaalproces toegevoegd. Helaas is gebleken dat sms-berichten niet veilig genoeg zijn om te dienen tweetrapsauthenticatie. Sms’jes zijn namelijk onbeveiligd zodra ze over het netwerk worden verstuurd. Daarnaast zou het mogelijk zijn om telefoonnummers over te nemen, zonder dat de eindgebruiker daar toestemming voor geeft. Zo komen de tancodes in de verkeerde handen.

ING

Vandaar dat de ING besloot om de tancode uit te faseren: een proces waar de bank al jaren geleden mee aan de slag is gegaan. Eind maart zou het definitieve einde van de tancode volgen. ING bericht nu dat er enige vertraging op de lijn zit. Dat heeft te maken met de uitbraak van het coronavirus. Na de uitbraak van het virus, sloot de ING zijn winkels in heel Nederland. Voor het uitfaseren van deze tancode zijn de bankfilialen cruciaal, aldus de bank. Bij de uitfasering verwacht de ING veel vragen over het gebruik van de nieuwe opties die het aanbiedt, zoals het bevestigen van betalingen via de ING-app en de ING-scanner.

ING-scanner

Voor klanten die liever geen betalingen bevestigen via de mobiele telefoon – of de klanten die geen mobiele telefoon hebben – introduceerde de ING in 2019 de ING-scanner. Met deze scanner kunnen klanten gemakkelijk de ING-betalingen bevestigen, vergelijkbaar met de wijze waarop banken zoals ABN Amro de betalingsbevestigingen uitvoeren. Mocht je momenteel nog gebruikmaken van de oude en vertrouwde tancodes? Dan kan je de ontvangen berichten als niet-verzonden beschouwen. Het is onbekend wanneer de ING de uitfasering daadwerkelijk door zal voeren. Ben jij al over naar de ING-scanner of de mobiele app? Laat het ons weten in de reacties.

ING Bankieren

ING Bankieren

Met de mobiel bankieren-app van de ING regel je je bankzaken heel makkelijk op je smartphone of tablet. Het inloggen doe je makkelijk en snel: met je zelf gekozen pi ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk