ING gaat toekomstige uitgaven voorspellen in Bankieren-app

ING gaat toekomstige uitgaven voorspellen in Bankieren-app

ING voorspelt

Gebruikers van de ING Bankieren-app krijgen een nieuwe functie voorgeschoteld. Hierin zijn alle toekomstige automatische incasso's en andere vaste afschrijvingen te zien, maar er is nog meer. In de app worden ook de te verwachten uitgaven in de nabije toekomst te zien zijn op basis van gedrag uit het verleden. Hiermee gebruikt ING big data om voorspellingen te doen van jouw uitgavepatroon.

Uiteraard is dit niet 100 procent te voorspellen, maar de bank doet een goede poging op basis van historische gegevens. Dit zal voor de komende 35 dagen zijn. Daarmee wil de ING klanten pro-actief inzicht geven in inkomsten en uitgaven om zo een roodstand te voorkomen. De nieuwe functie heeft de naam 'Kijk vooruit' gekregen van de ING.

Binnen de app krijgen klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen een drietal verschillende voorspellingen. Alleen de vaste (en dus zekere) uitgaven voor de toekomst, alleen de onzekere uitgaven voor de komende 35 dagen of een combi van beide mogelijkheden. Op deze manier kan de klant zelf bepalen op welke manier er gebruik wordt gemaakt van de 'Kijk vooruit'-functie. De functie is beschikbaar voor particuliere betaalrekeningen en kan gebruikt worden binnen de Android- en iOS-app.

Beschikbaarheid

De nieuwe functie wordt gefaseerd uitgerold binnen de Mobiel Bankieren-app van ING. Het kan dus nog even duren voordat deze ook voor jou beschikbaar is. Zorg in ieder geval dat je de laatste versie hebt geïnstalleerd door op onderstaande button te klikken.

ING Bankieren
Met de mobiel bankieren-app van de ING regel je je bankzaken heel makkelijk op je smartphone of tablet. Het inloggen doe je makkelijk en snel: met je zelf gekozen pi ..

Meer info

Lees meer over:
Financiën

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties