Google Maps incognitomodus is beschikbaar, zo werkt het

Google Maps incognitomodus is beschikbaar, zo werkt het

Google Maps incognitomodus

De incognitomodus staat vooral bekend om het browsen in de Chrome-browser zonder sporen achter te laten. Deze modus is al beschikbaar in andere apps zoals YouTube, Gboard en SwiftKey. Tijdens Google I/O 2019 kondigde Google deze functie ook voor Google Maps nu laat het bedrijf weten dat deze modus voor Maps wordt uitgerold.

Als je in Google Maps namelijk naar een bestemming navigeert, kan je deze zoekopdracht later weer terugvinden in de Maps-applicatie en je Google-account. Als je niet wilt dat deze gegevens bewaard worden, dan kun je hier de incognitomodus voor inschakelen. De functie in Maps zorgt er dus voor dat de gegevens zoals adressen die je bezoekt bij het gebruik van de app niet worden opgeslagen.

Incognitomodus inschakelen

Om de incognitomodus in Maps in te schakelen, tik je eerst op je profielfoto rechtsboven in de app. In het menu dat dan tevoorschijn komt, staat de optie 'Incognitomodus inschakelen'. Tik hierop.

Google Maps incognitomodus inschakelen

Je ziet nu de melding die aangeeft wat de incognito-modus voor Maps precies inhoudt. De app zal, zoals hierboven aangegeven, de browse- of zoekgeschiedenis niet in je Google-account opslaan. Dat geldt ook voor je locatiegeschiedenis. Je locatie is dan bijvoorbeeld niet zichtbaar in de tijdlijn in Google Maps.

Google Maps incognitomodus inschakelen

Wil je helemaal niet dat Google je web- en app-activiteit of locatiegeschiedenis bewaart? Via je Google-account kun je dit uitschakelen. Je kan deze gegevens ook na een bepaalde termijn automatisch laten verwijderen.

Ga jij vanaf nu incognito op Google Maps? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties