Zo werkt de incognito-modus in Gboard

Zo werkt de incognito-modus in Gboard

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan Gboard gebruiken met een speciale privacymodus. Hierdoor kun je anoniem browsen in Chrome. Zo werkt de incognito-modus in Gboard.

Gboard incognito gebruiken

Als je in Chrome een incognito-tabblad opent, kun je browsen zonder 'sporen' achter te laten. De pagina's worden namelijk niet opgenomen in de geschiedenis, cookie-opslag en zoekgeschiedenis van Chrome. In combinatie met Gboard, bleven er toch een aantal van deze sporen bewaard en dat is uiteraard niet de bedoeling als je incognito wilt gaat. Vandaar dat er een incognito-modus voor Gboard is. Die zorgt zorgt dat je bijna helemaal anoniem kunt browsen. Er worden in deze modus namelijk geen zoeksuggesties weergegeven en je zoekopdrachten worden ook niet onthouden.

Gerelateerde artikelen

Voor het gebruik van de incognito-modus in Gboard, moet je een in incognito-tabblad openen in de Chrome-browser. Je ziet dan meteen links bovenin Gboard het incognito-logo. Als je de incognitomodus in Chrome wilt afsluiten, sluit je alle incognitovensters. Gboard sluit dan ook de incognito-modus.

Zo werkt de incognito-modus in Gboard

Privé is niet helemaal privé

Overigens is anoniem browsen niet geheel 100% waterdicht. In de incognitomodus wordt alleen voorkomen dat Chrome onderstaande gegevens opslaat:

  • Je browsegeschiedenis
  • Je cookies en sitegegevens
  • Informatie die je in formulieren hebt ingevoerd
  • Rechten die je aan websites hebt gegeven

Het kan dus zijn dat sommige gegevens misschien nog zichtbaar zijn. Een webservice, website, zoekmachine of provider kan mogelijk het volgende zien:

  • Je IP-adres, dat kan worden gebruikt om het algemene gebied te bepalen waar je je bevindt
  • Je activiteit als je een webservice gebruikt
  • Je identiteit als je inlogt bij een webservice, zoals Gmail

Ook je werkgever (als je een werkcomputer gebruikt) of school kunnen mogelijk je activiteit bekijken. Hou daar dus rekening mee.

Gebruik jij wel eens de incognito-modus in Google Chrome samen met Gboard? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Gboard

Wist je ook dat Gboard je zelf stickers met tekst laat maken en emoji laat combineren? Je leest er hier alles over. Je kan Gboard ook gebruiken om tekst tussen verschillende apps te kopiëren. Uiteraard staat Gboard ook in onze lijst met beste toetsenbord-apps voor Android.

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en kunne ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk