InboxZero: handige email-app met veel functies

InboxZero: handige email-app met veel functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

InboxZero

InboxZero is vorig jaar in België gelanceerd en stonden daar een tijdje op nummer 1 in de Play Store in België in de categorie productiviteit. Nu is de app ook in Nederland gelanceerd. Allereerst biedt InboxZero ondersteuning voor Gmail, Outlook, Yahoo en Hotmail, Exchange staat nog op het todo-lijstje. De accounts zijn makkelijk te importeren in de app. Na het importeren verzamelt InboxZero automatisch al je e-mails per contactpersoon in één conversatie. De e-mails zelf worden weergegeven in chatbubbels, vergelijkbaar met de weergave in een sms-app als Messenger.

De oprichter van InboxZero, Salvatore Curaba, vindt de huidige werkwijze van mailboxen inefficiënte: “Wanneer je een brief krijgt, plaats je die dan ook terug in je brievenbus nadat je hem gelezen hebt? Waarom doen we dit met onze e-mails? We laten onze mails gewoon achter in de inbox na het lezen.”

Filters, zoeken en herinneringen

Er zijn filters toegevoegd zodat je inbox niet overspoeld wordt met reclame en nieuwsbrieven. Dat wil zeggen dat je deze mail wel binnenkrijgt maar niet ziet. Net als bij Gmail kun je in InboxZero een herinnering toevoegen om er later weer op terug te komen. Handig is ook de optie om per contactpersoon de ontvangen bijlagen te bekijken. Verder kun bij een contactpersoon zoeken op bijlagen en agenda-items die er onderling verstuurd en gemaakt zijn.

Inbox en conversaties

Alles draait er bij InboxZero om, je inbox zo leeg en overzichtelijk mogelijk te houden. Gelezen e-mails worden bijvoorbeeld meteen verplaatst van je inbox naar conversaties. Er is ook een Sereniteitsmodus die bijvoorbeeld reclame en nieuwsbrieven meteen in conversaties plaatst en de inbox dus overslaat. Zo kun je zelf bepalen welke e-mail je belangrijk vindt en welke niet.

Heel veel mogelijkheden

Er is verder heel veel mogelijk in deze app. Er is een vakantiemodus, een soort afwezigheidsassistent, er zijn statistieken, je kunt aangeven van welke e-mailtjes je een notificatie wilt ontvangen, je kunt zoeken op bijlagen en notities, er is profielfoto's van Facebook en LinkedIn kunnen geïntegreerd worden. Ga zo maar door.

Wel ontbreken mijn Gmail-labels in de app en zijn de e-mails automatisch gecategoriseerd in mappen. Ook werkt de terugknop niet na het bewerken van een contactpersoon. InboxZero is zeer uitgebreid, alleen is de navigatie in de app geheel anders dan Gmail, Inbox of Outlook-app van Microsoft en dat is behoorlijk wennen.

InboxZero downloaden

Wil je InboxZero proberen? De app is gratis en kan via onderstaande knop gedownload worden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk