iMessage-reacties zijn nu emoji op Android, maar het er is nog werk aan de winkel

iMessage-reacties zijn nu emoji op Android, maar het er is nog werk aan de winkel

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google zorgt ervoor dat iMessage van iOS beter compatibel is met zijn Berichten-app van Android. Voortaan zijn emoji-reacties in iMessage ook in Berichten te zien, terwijl ze voorheen enkel als tekst in het gesprek verschenen. De functie wordt momenteel in de bèta van berichten getest.

Emoji-reacties iMessage

Google zit al langer mee in de maag dat de berichten-app iMessage op iOS, maar beperkt compatibel is met zijn eigen Berichten-app. Berichten die je met een Android-telefoon naar een iOS-apparaat verstuurt, verschijnen als een eenvoudige sms. Wanneer iPhone-gebruikers met emoji reageren op berichten, dan verschijnen die emojireacties als losse tekstberichten in het gesprek. Dat ziet er verre van ideaal uit.

Google brengt daar nu verandering in, want het test een systeem waarbij dergelijke tekstberichten van emoji automatisch als een echte emojireactie verschijnen. Dat weet Droid-Life. De functie werd eerder al ontdekt in de code van Google Berichten, maar nu rolt Google ze uit naar bètagebruikers van de Berichten-app.

Eigen interpretatie

Het opvallende aan de functie is dat Google een eigen interpretatie heeft van de reacties in iMessage. De reacties worden niet letterlijk vertaald en dus wordt bijvoorbeeld de reactie met het vraagteken van iMessage geplaatst als een emoji met een denkend gezicht. Hieronder zie je een tabel met Googles interpretatie.

iMessage-reactie iMessage-bericht Google Berichten-emoji
Hartje Gaf een hartje aan 😍
Duim omhoog Vond ik leuk 👍
Duim omlaag Vond ik niet leuk 👎
Haha Lachte 😂
Uitroeptekens Benadrukte 😮
Vraagteken Zette een vraagteken bij 🤔

Work in progress

Hoewel de functie op dit moment deel is van de bèta van Google Berichten, werkte het nog niet wanneer we het testten op de redactie. Nog steeds verschenen emojireacties als lange tekstberichten in een gesprek, zoals je kan zien in onderstaande screenshots.

Links: de reacties in Berichten. Rechts: de reacties in iMessage

Toch zien we al wel een nieuwe instelling in de Berichten-app die met het omzetten van de reacties te maken heeft. Je vindt ze in Berichten via Instellingen > Geavanceerd > iPhone-reacties tonen als emoji. Standaard staat de functie aan, ook al werkt ze nog niet voor iedereen in de praktijk.

Vermoedelijk zal de functie in de komende dagen en weken wel correct gaan werken alvorens ze in de stabiele versie van Google Berichten wordt uitgerold. We zijn erg benieuwd of jij al wel emojireacties te zien krijgt van iPhone-gebruikers. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Google Berichten
Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk