IFTTT volledig vernieuwd: automatiseer je leven meer dan ooit tevoren

IFTTT volledig vernieuwd: automatiseer je leven meer dan ooit tevoren

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

If This Then That

IFTTT staat voor 'If This Then That', en dat geeft ook meteen de beste samenvatting voor de werking van de dienst. Als dient 'A' een bepaalde trigger geeft reageert dienst 'B' automatisch. Stel je plaatst bijvoorbeeld een video op Instagram, dan kan IFTTT hem automatisch voor je op Twitter plaatsen. Misschien heb je de gewoonte om je stofzuigerrobot op te zetten en daarna het huis te verlaten, dan kan je automatisch je slimme lampen laten doven als je je robot activeert. Tal van diensten werken met IFTTT en dat is dan ook de kracht van deze bekende app.

IFTTT's vernieuwde design straalt in de eerste plaats rust uit, en dat is een goede zaak want de dienst kon soms overweldigend zijn in zijn aanbod en mogelijkheden. Niet alleen is alles minimalistisch met grote knoppen en een zwart-wit uiterlijk, maar je hebt ook veel minder stappen nodig om door de interface te bladeren en te vinden wat je zoekt.

Screenshots van de interface

Vernieuwde interface

Het startscherm van de app toont nu alfabetisch alle applets die actief zijn, en van daar uit kan je ze eenvoudig in- en uitschakelen of bewerken. Wil je uit het niets een nieuwe applet samenstellen of de applets van andere gebruikers ontdekken, dan kan dat vanuit één enkel scherm voortaan.

Tik op 'Get more' en vervolgens zie je bovenaan de zoekbalk en onderaan aanbevolen applets. Tik je op de zoekbalk, dan zie je in één klap de populairste zoekopdrachten. Er is ook een IfThisThenThat-knop waarmee je zelf eigen applet maakt.

Ben jij een IFTTT-gebruiker of ben je al lang tevreden met wat apps als Google Home brengen? Wat vind jij van de nieuwe, simplistische interface? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip, Ronald!

IFTTT

IFTTT

IFTTT (If This Then That) laat je allerlei taken automatiseren door allerlei apps, apparaten en diensten met elkaar te koppelen. Zo kan je automatisch ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk