Huawei kondigt wereldwijde lancering AppGallery aan

Huawei kondigt wereldwijde lancering AppGallery aan
Huawei's AppGallery is een appwinkel die wordt standaard wordt meegeleverd op de nieuw Huawei P20 en P20 Pro. Deze winkel is nu toe aan een wereldwijde lancering. Dat betekent dat de AppGallery ook naar andere Honor- en Huawei-toestellen komt.

Huawei AppGallery 

Het Chinese Huawei heeft via een Instagram-bericht wereldkundig gemaakt dat de AppGallery, die al op de Huawei P20-toestellen wordt voorgeïnstalleerd, ook naar andere Honor- en Huawei-toestellen komt. De appwinkel wordt vanaf nu standaard meegeleverd op alle nieuwe Honor- en Huawei-toestellen en komt ook naar bestaande toestellen. De uitrol naar bestaande toestellen zal in het tweede kwartaal van dit jaar beginnen.

De AppGallery van Huawei bevat een selectie aan gratis, betaalde en freemium apps en games. Deze content is van hoge kwaliteit, aldus Huawei, er zijn alleen apps en games met een score van 4.3 en hoger te vinden. Daarnaast wordt er gratis in-app-content aangeboden evenals cadeautjes. Op deze manier probeert men de gebruiker over te halen om apps te installeren. In de app kan er gezocht worden in verschillende lijsten zoals top-apps en aanbevolen apps maar zoeken op categorie is ook mogelijk.

Huawei AppGallery

Veel merken leveren een eigen appwinkel op hun toestellen mee om er simpelweg geld mee te verdienen. App-ontwikkelaars moeten namelijk betalen om in de winkel opgenomen te worden. Voor gebruikers zijn er vaak extraatjes zoals een jaar lang gratis gebruik maken van een betaalde app. Voor de Chinese gebruikers biedt een appwinkel nog een voordeel aangezien zij geen toegang hebben tot de Google Play Store.

Alvast downloaden?

Kun je niet wachten? Dan is het installatiebestand via deze site op je smartphone te downloaden. Via desktop kun je naar deze site navigeren. Om een installatiebestand te installeren, zul je hier eerst toestemming voor moeten geven. Dat kan via Beveiliging & privacy > Meer > Onbekende apps installeren. Om gebruik te kunnen maken van de AppGallery, zul je met je Huawei ID moeten inloggen.

Via: Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer