Petal Maps is Huawei's alternatief voor Google Maps

Petal Maps is Huawei's alternatief voor Google Maps

Petal Maps

Petal Maps of Petal Kaarten is de nieuwe navigatie-app die Huawei vanaf nu in Nederland en België in de AppGallery beschikbaar heeft gemaakt. Petal Maps bevat onder andere kaartweergaven, turn-by-turn-navigatie en realtime informatie over het verkeer. Gebruikers kunnen ook hun favoriete locaties in meer dan 140 landen en regio's opzoeken en opslaan.

Petal Maps ondersteunt daarnaast ook kaartweergaven in 79 verschillende talen, waaronder Nederlands, met op dit moment spraakassistentie in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans en Mandarijn. Hier worden binnenkort meer talen aan toegevoegd. Of de Nederlandse taal daar ook bij zit, heeft het bedrijf niet bekend gemaakt.

Realtime verkeersinformatie en gebaren

Petal Maps is ook met realtime verkeersupdates waardoor gebruikers hun route effectiever kunnen plannen. Deze handige functie werkt vooralsnog in maar 129 grote steden. Door gebruik te maken van slimme algoritmen moet Petal Maps volgens Huawei de nauwkeurigheid van deze informatie verbeteren en gebruikers via de meest efficiënte en minst drukke route begeleiden.

Met de ingebouwde gebarenfunctie op de telefoons in de Huawei Mate 40-serie kunnen automobilisten in Petal Maps makkelijk switchen tussen de navigatieweergave en het kaartoverzicht. Dat gebeurt via een Air Press met de handpalm. Huawei heeft deze gebaren ontwikkeld om het gebruiksgemak te verbeteren en om te zorgen voor een veilige rijervaring.

Huawei Docs

Huawei kondigt ook Huawei Docs aan. Huawei Docs is het antwoord van Huawei op Google Documenten en deze app is beschikbaar in meer dan 100 landen. Het stelt gebruikers in staat om documenten te bekijken en te bewerken. Er worden meer dan 50 formaten ondersteund, waaronder PDF, PPT en DOC. Gebruikers die zijn ingelogd op hetzelfde HUAWEI-ID kunnen via Huawei Docs tegelijkertijd aan hetzelfde document werken op verschillende apparaten.

We hebben Huawei Docs nog niet gevonden in de AppGallery, maar we gaan ervan uit dat dit niet al te lang meer zal duren. Huawei heeft ook de De Mate 40, Mate 40 Pro en Mate 40 Pro Plus aangekondigd. In dit artikel lees je alles over deze vlaggenschepen.

Lees meer over:
Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties