'Huawei Assistant' is het alternatief voor de Google-app, test hem nu

'Huawei Assistant' is het alternatief voor de Google-app, test hem nu

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei heeft de testversie gelanceerd van zijn Huawei Assistant. De software dient als alternatief voor de Google-app en je kan ze nu testen op je telefoon.

Huawei Assistant

Huawei kan door het handelsverbod dat de Verenigde Staten heeft opgelegd geen diensten van Google meer gebruiken op nieuwe apparaten, en het bedrijf werkt daarom al een tijdje in een versneld tempo aan alternatieven voor alle diensten die we doorheen de jaren zijn gewend geraakt op onze toestellen. Huawei Mobile Services, zo heet het pakket van Huawei. Eén van de nieuwigheden die Huawei momenteel test is de Huawei Assistant.

[readmore articles="203050"]

Dat is een app die als alternatief moet dienen voor de Google-app, maar we herkennen ook duidelijke invloeden van de Shelf-functie van OnePlus' OxygenOS-schil. De app komt met vier belangrijke functies: zoeken, snelle toegang tot de belangrijke functies op je telefoon, 'Smartcare' en nieuws. Anders dan de naam misschien doet suggereren is er geen stem aanwezig zoals bij de Google Assistent waarbij je allerlei vragen kan stellen.

Beeld van HMS

Zo werkt het

Als eerste is er de zoekfunctie die je door je telefoon laat zoeken, en ook online. Lokaal doorzoek je zo je apps, herinneringen, e-mails, kalenderafspraken enzovoort. De tweede feature, 'Instant Acces'. Deze werkt  erg eenvoudig, want je maakt gewoon snelkoppelingen voor de belangrijkste apps op je telefoon. Vervolgens worden die altijd bovenaan de Huawei Assistant weergegeven.

[readmore articles="203047"]

Nieuws

SmartCare is een functie die werkt met informatieve kaarten voor belangrijke functies zoals: weer, agenda, mobiele dataverbruik en dergelijke. De functie wil je op de hoogte brengen van de belangrijke informatie, en op termijn wil Huawei meer kaarten ontwikkelen. De Huawei Assistant heeft als laatste ook een nieuwsverzamelaar aan boord die relevant nieuws brengt in elke taal, en dus ook in het Nederlands.

Beschikbaarheid

De Huawei Assistant is nog in bèta, maar je kan alvast hier het apk-bestand downloaden als je over een toestel beschikt met EMUI 9.1 of recenter. Er is ook een feedback-functie aanwezig waarmee je de ontwikkelaars kan helpen door verbeteringen te suggereren.

Wat denk jij van de Huawei Assistant? Lijkt de app jou even nuttig als de Google-app of Shelf van OnePlus? Ga je de applicatie installeren om ze te testen? Wat zijn jouw bevindingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk