Facebook werkt aan VR-app voor werken op afstand

Facebook werkt aan VR-app voor werken op afstand

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook lanceert zijn open bèta voor Horizon Workrooms. Dat is een VR-app waarmee mensen op afstand met behulp van de Oculus Quest 2 virtual reality-headset samen kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Horizon Workrooms en metaverse

Bedrijven die met Horizon Workrooms aan de slag gaan, zien hun medewerkers als avatars in een virtuele kantoorruimte waar videovergaderingen kunnen worden gehouden. Horizon Workrooms is een afgeleide van het steeds populairder wordende thuiswerken sinds de coronapandemie. De Horizon Workrooms-app moet beide werelden samenbrengen in een metaverse. Volgens topman Mark Zuckerberg is dat een gedeelde online wereld waarin mensen kunnen communiceren, werken en gamen in een virtuele omgeving zonder de tussenkomst van tv's of monitors.

Facebook werkt aan VR-app voor werken op afstand

Werken zonder collega's om je heen kan je soms eenzaam zijn, en brainstormen met andere mensen voelt gewoon niet hetzelfde als je niet in dezelfde ruimte bent.

Facebook over de nadelen van thuiswerken
Facebook werkt aan VR-app voor werken op afstand

Aanmelden voor de Horizon Workrooms

De bètaversie van Workrooms wordt gebruikt in combinatie met de Oculus Quest 2 VR-bril en aanmelden voor Workrooms kan via deze website. Na het aanmaken van een account kan de Horizon Workrooms-app in de Oculus Store gedownload worden en de VR-bril gekoppeld worden. Vervolgens nodig je je collega's uit die dezelfde stappen uitvoeren.

De Workrooms-app maakt het mogelijk om met 16 mensen in een virtuele ruimte samen te werken. Heb je geen Oculus VR-bril? Je kan ook met 34 mensen een videovergadering starten. Hiervoor gebruik je je laptop of computer om in te bellen bij Workrooms via een videogesprek. Je kan dan de volledige ruimte bekijken, communiceren met de avatars van je teamgenoten en je scherm delen.

Oculus is een producent van VR-brillen en maakt sinds 2014 deel uit van Facebook. Facebooks laatste product is de Oculus Quest 2 en die heeft onlangs een upgrade gekregen. De Quest-reeks heeft als doel om VR toegankelijker te maken voor een groter publiek door de pc als vereiste voor een virtual reality-ervaring weg te nemen en Horizon Workrooms is daar een voorbeeld van. Wat vind jij van dit concept? Lijkt het je iets om te gebruiken samen met collega's? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk