Bijna helft van Amerikaanse jongeren heeft Facebook-app verwijderd

Bijna helft van Amerikaanse jongeren heeft Facebook-app verwijderd

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Uitkomst onderzoek

Het onderzoeksbureau Pew Research Center heeft deze conclusie getrokken nadat het verschillende Facebook-gebruikers in de maanden mei en juni hierover heeft ondervraagd. Dit onderzoek vond plaats nadat Facebook-ceo Mark Zuckerberg werd verhoord in verband met het Cambridge-schandaal.

Een kwart van de Amerikanen heeft de Facebook-app van hun smartphone verwijderd. Bij respondenten tussen de 18 en 29 jaar staat het percentage op maar liefst 44 procent. Van de Amerikanen tussen de 30 en de 49 jaar heeft bijna een kwart de app gedeïnstalleerd. Zo'n 54 procent van de ondervraagde Facebook-gebruikers heeft zijn of haar privacyinstellingen op Facebook aangepast en 4 op de 10 gebruikers heeft een pauze ingelast van meerdere weken of langer.

Het onderzoek gaat overigens niet in op het verwijderen van het Facebook-account, maar alleen over het verwijderen van de Facebook-app. Dat laatste zal in ieder geval gezorgd hebben voor een daling in actieve Facebook-gebruikers in de Verenigde Staten.

Deze uitkomst komt overeen met de kwartaalcijfers die het sociale netwerk in juli bekend maakte. Hieruit bleek dat het aantal actieve Facebook-gebruikers in Europa dat kwartaal was afgenomen. Er waren toen 279 miljoen dagelijks actieve Europese Facebook-gebruikers ten opzichte van 282 miljoen een kwartaal eerder. Uit de cijfers bleek ook dat het aantal Facebook-gebruikers wereldwijd nog wel toegenomen was, maar minder snel dan men had gedacht.

Facebook Moederdag

Schandaal

In maart doken er berichten op dat Facebook jarenlang telefoongesprekken zou hebben bijgehouden. Later bleek dat Cambridge Analytica de persoonlijke gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers waaronder 90.000 Nederlandse en 61.000 Belgische gebruikers heeft misbruikt ten behoeve van politieke campagnes. Naast het delen van data, confronteert Facebook zijn gebruikers ook met verschillende soorten advertenties en deelde gebruikersdata zonder toestemming met telefoonfabrikanten.

Bron: Pew Research Via: NU.nl

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk