Heb je een van deze 8 apps op je telefoon, verwijder ze dan nu

Heb je een van deze 8 apps op je telefoon, verwijder ze dan nu

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn acht nieuwe malware-apps in de Play Store gedetecteerd die ongevraagd betalingen doorvoeren met het geld van hun gebruikers. De apps zijn inmiddels verwijderd uit de Play Store, maar ze kunnen nog wel actief zijn op de telefoon van smartphonegebruikers.

Malware-apps

De beveiligingsonderzoekers van McAfee waarschuwen voor acht apps die schade kunnen aanrichten bij hun gebruikers. Ze nemen onterecht een kijk in je sms-verkeer en daarnaast voeren ze ook betalingen uit waar je geen toestemming voor gaf. De apps zijn in totaal 700.000 keer gedownload.

Het gaat om apps die zich verschuilen in de vorm van schijnbaar onschuldige fotobewerkers, puzzel-games, een skin voor het toetsenbord of camera-gerelateerde apps. Op het moment dat ze toegevoegd werden aan de Play Store, kwamen ze ook zonder de vreemde code die al deze kwade acties uitvoerde, maar vanop afstand voerden kwaadwilligen wijzigingen uit.

Heb je een van deze 8 apps op je telefoon, verwijder ze dan nu

Dit zijn de apps

McAfee nam alvast contact op met Google en de apps zijn meteen uit de Play Store verwijderd. Al wil dat daarom nog niet zeggen dat ze niet meer actief zijn op telefoons. Hieronder vind je de pakketnamen van de desbetreffende apps:

  • com.studio.keypaper2021
  • com.pip.editor.camera
  • org.my.favorites.up.keypaper
  • com.super.color.hairdryer
  • com.ce1ab3.app.photo.editor
  • com.hit.camera.pip
  • com.daynight.keyboard.wallpaper
  • com.super.star.ringtones

Gerelateerde artikelen

Als je een van deze apps op je telefoon hebt, dan is onmiddellijk verwijderen de boodschap. In de reviews van de apps in kwestie klaagden gebruikers de fraude al aan, en dat kon dus werken als een alarmbel voor nieuwe gebruikers die overwogen om ze te installeren. Had jij één van deze apps op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk