Google geeft Hangouts Meet een nieuw likje Material Design-verf

Google geeft Hangouts Meet een nieuw likje Material Design-verf

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Hangouts Meet

Google begon in 2018 met het uitstippelen van een nieuwe designtaal binnen met material design-portfolio. Het gaat specifiek om een designtaal voor Google-applicaties - het is daarmee niet geheel te vergelijken met de introductie van Material Design in 2014. Googles focus lijkt te liggen, op het elimineren van verschillen tussen design-elementen van applicaties. Allereerst introduceerde het de nieuwe Gmail en Google Task-apps. Niet veel later, kreeg ook Google Agenda de update: vrijwel alle apps zijn inmiddels voorzien van de designtaal – gelukkig vergeet Google ‘Hangouts Meet’ niet.

Google Hangouts Meet

Het huidige design van Hangouts Meet, zonder de wijzigingen

Voor veel gebruikers, zal de dienst mogelijk niet zo bekend in de oren klinken. In principe is het een afgeleide versie van Google Hangouts, binnen het G Suite-portfolio. Voor gebruikers is het mogelijk om vergaderingen vooraf in te plannen, of deze on-the-go te starten. Word je uitgenodigd voor een vergadering in Hangouts Meet, dan kan je de vergadering ook terugvinden in de agenda. Als je toch niks hebt met het huidige design van Hangouts Meet, dan heb ik goed nieuws: Google zal de app, op korte termijn voorzien van het nieuwe ontwerp – daarbij veranderen er weinig functionele aspecten.

Nieuw likje verf

Als we het nieuwe design bekijken, dan valt direct op dat het vooral gaat om een nieuw likje verf. Er is op de startpagina van de website maar weinig aangepast. Om te beginnen zien we dat Google het lettertype heeft aangepast. Daarmee komt het lettertype in lijn te staan met wat we van Google zijn gewend het voorbije jaar. Knoppen van Hangouts Meet, zijn ook consistenter geworden en Google heeft de icoontjes op de pagina’s aangepast om wederom beter bij het beleid te passen. Dat lijkt veel, maar de wijzigingen in het design van Hangouts Meet zijn uiteindelijk nog redelijk subtiel.

Google Hangouts Meet

Het aanstaande ontwerp van Hangouts Meet, met een aantal subtiele wijzigingen

Wel opvallend is dat het starten van een vergadering wat overzichtelijker is geworden. Als je naar de nieuwe startpagina gaat kan je kiezen voor het starten van een vergadering, of het invoeren van een code – tot op heden is dat weggewerkt achter één knop. Wanneer het design bij alle gebruikers terecht zal komen is nog onbekend. Op het moment van schrijven is het thema bij mij nog niet zichtbaar. Meestal kan het tot drie of vier weken duren, voordat Google de functie naar alle gebruikers uitrolt. Wat vind jij van deze kleinschalige veranderingen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk