Deze Hangouts Meet functies zijn vanwege de coronacrisis gratis

Deze Hangouts Meet functies zijn vanwege de coronacrisis gratis

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Betaalde Hangouts Meet functies gratis gebruiken

Nu meer bedrijven te maken krijgen met reisbeperkingen of hun medewerkers aanmoedigen om thuis te werken met het oog op het coronavirus, wil Google ze helpen door het gratis aanbieden van met betaalde Hangouts Meet-functies. De videobel-app Hangouts Meet is onderdeel van G Suite, het zakelijke softwarepakket van Google. Klanten van G Suite hebben een e-mail van Google gekregen waarin dit wordt bekend gemaakt.

Google Hangouts Meet

In de e-mail staat het volgende:

Hierbij willen we u laten weten dat we gratis toegang tot de geavanceerde mogelijkheden voor videoconferencecalls van Hangouts Meet hebben uitgerold voor alle G Suite-klanten wereldwijd. Hierdoor heeft u toegang tot het volgende:

- Grotere vergaderingen met tot 250 deelnemers per gesprek.
- Livestreaming voor maximaal 100.000 kijkers binnen uw domein.
- Vergaderingen opnemen in Google Drive om ze te delen met mensen die niet aanwezig kunnen zijn.

Google Hangouts Meet

Deze functies zijn normaal gesproken alleen beschikbaar in G Suite Enterprise maar nu kunnen ze tot en met 1 juli 2020 door alle klanten gebruikt worden. Google wil hiermee bedrijven zo goed mogelijk ondersteunen tijdens de coronacrisis. Google geeft verder aan dat het zijn infrastructuur vanwege deze beslissing zal opschalen om aan de grotere vraag naar Hangouts Meet te voldoen: "We willen ervoor zorgen dat mensen in deze periode gestroomlijnde en betrouwbare toegang hebben tot de service."

Wie kunnen van de gratis functies van Hangouts Meet gebruik maken?

G Suite Basic- of Business-klanten krijgen tot en met 1 juli 2020 gratis toegang tot de bovenstaande mogelijkheden van Hangouts Meet voor hun domein. Deze nieuwe functies van Meet zijn standaard uitgeschakeld en dienen via de Google Beheerdersconsole ingeschakeld te worden.

Na 1 juli wordt het domein teruggezet naar de Hangouts Meet-functionaliteit van G Suite Basic of Business. Er worden voor het gebruik van de functies van Meet geen kosten in rekening gebracht.

Google Hangouts Meet

Hoe schakel ik deze functies in?

Als je Hangouts Meet nog niet hebt ingeschakeld voor je organisatie, dan moet je dit allereerst doen. Op deze helppagina staan de instructies.

Volg hierna onderstaande instructies om videogesprekken in Hangouts Meet en geavanceerde Meet-functies in te schakelen voor je organisatie:

- Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apps > G Suite > Instellingen voor Google Hangouts
- Klik op Meet-instellingen
- Vink het bewerkingsicoon aan rechts van het vak 'Aanvullende services'
- Scroll omlaag en vink het vakje aan bij 'Gebruikers video- en spraakoproepen laten plaatsen'
- Schakel in hetzelfde scherm andere geavanceerde instellingen in voor 'livestreamen' en 'vergaderingen' opnemen
- Klik op Opslaan

Google Hangouts Meet

Ga jij deze functies voor Hangouts Meet voor je organisatie inschakelen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk