Apps die je leven makkelijker maken: Stocard

Apps die je leven makkelijker maken: Stocard

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Stocard 

Stocard is de eerste app die bijzonder prettig is in het dagelijks gebruik. Het is een klantenkaarten-app die al je plastic klantenpasjes voor je digitaliseert. Hiervoor pak je je veel te dikke portemonnee, opent deze enlaat alle pasjes eruit vallen. Dan kun je met Stocard aan de slag.

Klantenkaarten en instapkaarten

Allereerst kun je een regio selecteren om de juiste pasjes tevoorschijn te halen. In ons geval kies je hier voor Nederland of België. Als je (voor zaken) veel onderweg bent met het vliegtuig en in hotels overnacht, kun je 'Hotels en Airlines' aanvinken.

Dan is het een kwestie van klantenkaarten inscannen via de FAB-knop rechts onderin. Hier worden op alfabetische volgorde alle winkelketens, bouwmarkten en online shops getoond. Er zijn ook pasjes van ziekenhuizen, kappers, voetbalclubs en tankstations in de app te vinden. Staat een klantenkaart er niet tussen? Dan kun je hem zelf toevoegen door een naam, klantnummer en afbeelding aan een lege kaart toe te voegen.

In de winkel hoef je nu niet meer alle pasjes bij de hand te hebben. Je opent eenvoudig de Stocard-app, laat de betreffende klantenkaart met barcode inscannen, en de korting/punten/AirMiles et cetera wordt weer verrekend. Helaas zijn nog niet alle winkels voorzien van een recent scan-apparaat. Dan kun je de caissière vragen het pasnummer handmatig in te voeren.

Stocard kan zelfs boarding passes (instapkaarten) van vliegtuigmaatschappijen importeren, zodat jij bij het boarden geen papieren instapkaart meer nodig hebt. Je legt dan eenvoudig je smartphone met de boarding pass onder de scanner.

Aanbiedingen en back-up

Bij elke klantenkaart die je hebt ingevoerd, kun je notities en foto's toevoegen, maar ook aanbiedingen van de winkel bekijken. Het verdienmodel! De aanbiedingen zijn ook in de app onder een apart tabblad te vinden. Hier zie je (week)folders en kun je de dichtstbijzijnde winkel of bouwmarkt opzoeken. Een cloud-back-up maken is ook mogelijk. Hiervoor log je in met je Google- of Facebook-account. Dit is optioneel, dus niet verplicht.

In combinatie met een Secrid of Ekster Parliament ben je helemaal klaar om te shoppen. De versleten lederen portemonnee kan de kliko in.

Stocard downloaden

Wil je Stocard ook eens proberen? De app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken.

Stocard - Klantenkaarten App

Stocard - Klantenkaarten App

Ben je het moe om al die plastic klantenkaarten bij te houden? Dan kan Stocard je nieuwe beste vriend worden. Met Stocard sla je al je klantenkaarten op in een s ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk