Halloween 2022: je telefoon (en meer) geheel in spookachtige stijl

Halloween 2022: je telefoon (en meer) geheel in spookachtige stijl

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Heb je ook zo'n zin in Halloween? Lekker griezelen! Om deze dag extra leuk te maken, hebben wij de leukste Halloween tips voor Android voor jou op een rijtje gezet.

Halloween

Halloween wordt vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada maar inmiddels heeft het feest ook sterk aan populariteit gewonnen in ons land. Naast de versieringen, de trick-or-treat-tocht en de pompoenen kun je je telefoon ook in Halloween-sferen brengen. Wil je helemaal klaar zijn voor Halloween? Dan tover je je telefoon ook om in Halloween-stijl.

1. Zombies afmaken tijdens het hardlopen

Lekker griezelen tijdens het hardlopen? Dat doe je met Zombies, Run! Deze app tilt gamification naar een hoger niveau door van je hele hardlooproutine een game te maken. In het interactieve verhaal in de app zul je echt de straat op moeten en virtuele zombies af moeten zien te schudden. Bij deze missies verdien je voorwerpen die je na het hardlopen kunt gebruiken om je basis te versterken. Bereik je een afgelegen checkpoint? Dan krijg je een nieuw stukje van het verhaal te horen. Ondertussen kun je verborgen EHBO-koffers, telefoons en zelfs mensen opsporen die je hulp nodig hebben. Pak op 31 oktober 2022 dus helemaal uit in de Halloween-sfeer met een verfrissende sprint, wegrennend van een horde zombies.

Zombies, Run! 11

Zombies, Run! 11

Als we iets weten uit zombie-films is dat het handig is als je een goede conditie hebt wanneer je achtervolgd wordt door 'ondoden'. De makers van Zombies, Run! moete ..

2. Navigeren in Halloween-stijl

Je kan sinds kort Waze helemaal personaliseren in een Halloween-thema. Je kiest de kant van de zombies, of die van de overlevenden die proberen te ontsnappen aan de apocalyps. Dat komt met een aangepaste profieliconen, stemmen en voertuigiconen. Lees alles over het zombiethema in dit artikel.

Waze navigatie & Live verkeer

Waze navigatie & Live verkeer

Waze helpt passagiers en chauffeurs om te komen waar ze naartoe willen - sneller, soepeler, veiliger en gelukkiger - terwijl ze werken om files te verslaan. Waz ..
Halloween 2022: je telefoon (en meer) geheel in spookachtige stijl

3. Halloween ringtones en wallpapers 

De Play Store is ook de plaats waar vele griezel- en Halloweengerelateerde applicaties te vinden. Zo kun je denken aan de verschillende soundboards en ringtone-apps die er te vinden zijn. Wil je jouw gehele smartphone of tablet in een Halloween-thema hijsen? Dan is dat ook mogelijk via één van de tientallen live wallpapers, waarbij de ene nog angstaanjagender is dan de ander.

Gerelateerde artikelen

4. Geef jezelf (of iemand anders) een Halloween make-over

Je kan ook jezelf (of iemand anders) een Halloween make-over geven via apps zoals deze. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld uitdossen als zombie, geest of vampier.

Halloween Foto Bewerker

Halloween Foto Bewerker

Halloween-foto-editor is een foto-editor met maskerframes voor je foto's. De app bevat tevens sjablonen, tekst met leuke lettertypen, foto-effecten, achtergronden, s ..
Halloween 2022: je telefoon (en meer) geheel in spookachtige stijl

5. Google en Halloween

Google doet ook mee aan Halloween en heeft zijn Google Doodle omgedoopt tot een griezelgame. In deze online multiplayerspel moet je verschillende vormen tekenen om spoken te verslaan. Je leest er alles over in dit artikel. Je kan ook griezelige 3D Halloween-figuren in jouw woonkamer zetten, er een foto van maken en delen met anderen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Er is een (nieuwe) reeks Halloween-commando's voor de Google Assistent beschikbaar. De nieuwe commando's werken zowel op je telefoon als Home-speaker, en ze zullen de ideale party trick zijn voor elk Halloween-feestje. Vraag bijvoorbeeld aan Google om een weerwolf na te doen of laat je Assistent schrikken. Voor sommige commando's moet je wel even de taalinstellingen van de Assistent op English (US) instellen.

 • "Hey, Google, who you gonna call?"
 • "Hey Google, let’s get spooky."
 • "Hey Google, Can you tell me a scary story?"
 • "OK, Google, happy Halloween!"
 • "Hey, Google, what's your favorite candy?"
 • "OK, Google, what is the most popular scary movie?"
 • "OK, Google, what are you going to be for Halloween?"
 • "Hey Google, where is the nearest pumpkin patch?"
 • "OK,Google, how many days until Halloween?"
 • "Hey, Google, what does a werewolf sound like?"
 • "OK, Google, boo!"
Google Assistent

Google Assistent

De Google Assistent is een slim hulpje van Google die op veel Android-apparaten en Chromebooks te vinden is. Je kan onder andere aan de Google Assistent vr ..

6. Griezelig deuntje voor je slimme deurbel

Google en Ring hebben Halloween-thema's voor hun slimme deurbellen. Je kan de mensen die tijdens Halloween bij je aanbellen dus angst aanjagen met een griezelig deuntje. Voor de Googledeurbel kun je in de Nest-app en de Google Home-app terecht om het deurbelthema aan te passen. Voor je Ringdeurbel ben je uiteraard bij de Ring-app aan het juiste adres.

Halloween 2022: je telefoon (en meer) geheel in spookachtige stijl

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk