Grote Telegram-update: dit zijn de 4 nieuwe functies

Grote Telegram-update: dit zijn de 4 nieuwe functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Telegram is inmiddels 8 jaar oud en lanceert nu een grote update met een aantal nieuwe functies voor onder andere videogesprekken en livestreams. We hebben een overzicht gemaakt.

1. Onbeperkt aantal deelnemers

De update voor Telegram krijgt versie 8 als naam mee en laat je zoveel deelnemers aan een groepsvideogesprek toevoegen als je wilt. Hetzelfde geldt voor livestreams. Deelnemers kunnen virtueel hun hand opsteken als ze willen meedoen aan het gesprek. Dit kan uiteraard alleen als je dit hebt toegestaan tijdens het groepsgesprek.

Je eigen tv-station beginnen

Je eigen tv-station beginnen

2. Makkelijker berichten doorsturen

Telegram heeft het ook makkelijker gemaakt om berichten in chats door te sturen. Selecteer hiervoor de berichten, tik op de knop 'Doorsturen' en vervolgens op de ontvanger. Onderin zie je de doorstuurbalk en als je hier op tikt, komt er een voorbeeldvenster tevoorschijn, dat laat zien hoe de berichten eruit zullen zien wanneer ze worden verzonden. Hier vind je ook wat opties waarmee je de doorgestuurde berichten qua opmaak kunt aanpassen.

Gerelateerde artikelen

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de naam van de afzender en de bijschriften op mediaberichten te verbergen. Je kunt ook berichten die je niet wilt verzenden deselecteren of de ontvanger wijzigen als je op de verkeerde chat hebt getikt.

Berichten aanpassen voordat je ze doorstuurt

Berichten aanpassen voordat je ze doorstuurt

3. Makkelijk navigeren naar het volgende kanaal

Telegram bevat miljoenen kanalen die gebruikers volgen voor nieuws, evenementen en andere zaken. Telegram wil het nu makkelijker maken om te navigeren tussen al deze kanalen. Als je je chatlijst hebt ingedeeld in handige mappen of of gearchiveerde gesprekken, zal Telegram de structuur volgen die je hebt ingesteld: kanalen in de huidige map, vervolgens binnen elke map, en de overgebleven kanalen worden in Alle chats en het archief geplaatst.

Makkelijk vegen naar het volgende kanaal

Makkelijk vegen naar het volgende kanaal

4. Populaire stickers

Tenslotte maakt Telegram 8.0 het gemakkelijker om de sticker te vinden waar je naar op zoek bent. De Populaire stickers verschijnen boven Recent gebruikt in je stickerpaneel, zodat je de populairste stickerpacks meteen kunt bekijken en downloaden. Als je door je reeds gedownloade stickerpakketten bovenaan veegt, worden de miniaturen automatisch groter zodat je de namen kunt zien.

Makkelijker de juiste sticker vinden

Makkelijker de juiste sticker vinden

Hoor je even niks van je chatpartner in een gesprek? Net als bij 'typen...' of 'een spraakbericht opnemen', laat Telegram nu de status 'een sticker kiezen' bovenaan de chat zien, zodat je weet dat je chatpartner er nog is, gewoon op zoek naar de perfecte sticker om te reageren.

Grote Telegram-update: dit zijn de 4 nieuwe functies

Telegram downloaden

Dit en meer komt nu naar Telegram. De app is gratis te downloaden voor Android in de Play Store en voor iOS in de App Store. Een overzicht van de beste Telegram-apps die er zijn, vind je hier en de bètaversie van de app voor je smartphone vind je hier.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Volg Androidworld op Telegram!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk