Grote HEMA insectenspaaractie, zo deel je een foto via Instagram

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vanaf vandaag kunnen kinderen bij HEMA de grote insecten-verzameling bij elkaar sparen. Maar liefst 12 insecten, zoals een vlieg, wesp of vlinder, worden als bouwplaatje geleverd en kunnen als een 3D-puzzel in elkaar gezet worden. Bewaren gaat in een speciale insectenkijkdoos. Pak je telefoon er maar bij, want zo werkt het.

Gerelateerde artikelen

Insectenkennis opdoen

HEMA wil kinderen alles over insecten leren via een interactieve insectenwereld. Het warenhuis zet daar sociale mediakanalen, insectenpaspoorten op hema.nl en video’s gepresenteerd door tv-ecoloog Sterrin Smalbrugge voor in. Zo kunnen kinderen op een speelse manier meer leren over hoe belangrijk insecten voor de natuur zijn.

Grote HEMA insectenspaaractie, zo deel je een foto via Instagram

Kinderen worden gestimuleerd om naar buiten te gaan en te zoeken naar de insecten die zij met de bouwplaatjes in elkaar gezet hebben. Waar kan je de insecten vinden, wat doen ze, welke rol spelen ze in de natuur enzovoorts. Dat kinderen eens een dode tak optillen of een berg bladeren door elkaar gooien om te zien wat daar leeft. Want die kleine beestjes zijn interessant, mooi en soms eng tegelijkertijd.

Scan de QR-code en deel je foto op Instagram

Op elk bouwplaatje staat een QR-code. Die scan je in met je telefoon, om zo meer informatie over ieder insect te krijgen. Om te laten zien hoe cool insecten eigenlijk zijn, heeft Sterrin een aantal vlogs en podcasts gemaakt. HEMA nodigt iedereen uit om een foto met een insect te delen via Instagram met dit speciale Instagram-filter. Dan gaat Sterrin met de maker van de tofste foto een vlog maken over hoe een balkon of tuin een fijne plek voor insecten kan worden.

Grote HEMA insectenspaaractie, zo deel je een foto via Instagram

Zo werkt het

Van maandag 23 mei tot en met zondag 10 juli ontvang je bij besteding van elke 10 euro één van de 12 verschillende bouwplaatjes. Bij diverse aanbiedingen geeft HEMA een extra bouwplaatje cadeau. Een extra groot 'glow in the dark'-insect krijg je bij besteding van 25 euro van maandag 27 juni tot en met zondag 3 juli. Bij een verzameling hoort een bewaardoos; zo gaat geen insect verloren. Het restaurant biedt een kindersmikkelmenu aan in een speciale insectenmenubox. Daar zitten geen sprinkhanen of vlinders in om op te eten maar wel een bouwplaatje en een leuke verrassing om in te kleuren.

Ga jij met je kinderen naar buiten om insecten op te sporen, QR-codes in te scannen voor meer informatie over de insecten en de mooiste foto's op Instagram delen?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk