Googles nieuwe iOS-app laat je makkelijk overstappen naar Android

Googles nieuwe iOS-app laat je makkelijk overstappen naar Android

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt aan een iOS-app die Apple-gebruikers helpt om snel de overstap te maken naar een Android-telefoon. De app kopieert de meeste gegevens, inclusief je apps van je iPhone naar het Android-toestel. Het is niet bekend wanneer Google de app lanceert.

Van iOS naar Android

Googles officiële manier om de overstap van een iOS-toestel naar een Android-apparaat te maken is vanuit Google Drive. Je slaat op de iPhone je gegevens op in een back-up en die data herstel je dan op je nieuwe Android-telefoon. Daarmee neem je wel de apps die je op iOS gebruikt niet met je mee.

Google denkt dat dat beter kan en werkt dus aan een een zogenaamde 'Switch to Android'-app, dat heeft 9to5Google ontdekt door een verwijzing in de code van de Tool voor gegevensherstel-app. Dat is Googles dienst om gegevens te herstellen, en de app verscheen recent in de Play Store. Je kan 'Switch to Android' zowel op je iOS- als Android-apparaat gebruiken en beide apparaten moeten met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn voor de overdracht van gegevens.

Gerelateerde artikelen

Apps overzetten

Interessant is dat Google schijnbaar ook van plan is om de apps van je iPhone over te zetten. In de Tool voor gegevensherstel-app is de tekst aangepast die dat suggereert, maar we komen niet te weten hoe Google dat wil doen. Mogelijk werkt het met een systeem dat automatisch iOS-apps in de Play Store opspoort, maar dat kan in ieder geval niet werken met betaalde apps.

Apples Stap over op iOS-app in de Play Store

Apples Stap over op iOS-app in de Play Store

Apple heeft zelf al jarenlang een Stap over op iOS-app in de Play Store die nieuwe iPhone-gebruikers helpt om hun gegevens over te zetten, maar dat werkt niet voor apps. Daarnaast kan de Tool voor gegevensherstel straks WhatsApp-gesprekken overzetten van een iPhone naar een Android-apparaat. We weten op dit moment nog niet wanneer Google zijn Switch to Android-app wil uitbrengen.

Tool voor gegevensherstel

Tool voor gegevensherstel

Met deze systeem-app kun je gegevens van je oude telefoon herstellen via een kabel of cloudback-up. De app is al op je Android-apparaat geïnstalleerd. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk