Google blokkeert zoekresultaten 'coronavirus' in Play Store

Google blokkeert zoekresultaten 'coronavirus' in Play Store

Corona-zoektermen

Over heel de wereld willen mensen op de hoogte blijven over de verspreiding en bestrijding van het coronavirus ofwel COVID-19. Mensen gaan zoeken met Google, maar trekken vaak ook naar de Play Store op zoek naar apps die meer vertellen over corona. Coronavirus Statistics is een voorbeeld van zo'n app die je op de hoogte houdt.

Google heeft nu om onbekende redenen een aantal zoekresultaten geblokkeerd in de Play Store die te maken hebben met het virus. Dat merkt 9To5Google op. Onder meer de zoektermen: 'corona', 'corona virus', 'coronavirus' en 'COVID-19' duiden momenteel op geen resultaten. Als je zoekt naar 'COVID 19', dus zonder het koppelteken, vind je wel gerelateerde apps.

Zoekresultaten cureren?

De meest voor de hand liggende oorzaak is dat Google mogelijk wil vermijden dat mensen fout geïnformeerd worden door bepaalde apps. Juist doordat de zoektermen erg populair zijn, zie je dat apps met de term 'corona' in hun naam als paddenstoelen uit de grond schieten, en niet al deze apps hebben als belangrijkste doel om correcte informatie te voorzien. We zien ook dat een handvol games in de zoekresultaten opduiken. Androidworld vroeg Google Nederland om een verklaring en we passen dit artikel aan zodra we die hebben ontvangen.

beelden van de zoekresultatenDeze game verschijnt hoog in de zoekresultaten wanneer je zoekt naar 'COVID 19'

Google heeft in de zoekresultaten van Google.com een SOS Alert gelanceerd voor zoektermen die met het coronavirus te maken hebben. Google toont zo bovenaan de zoekresultaten correcte informatie over COVID-19 die onder meer verschaft wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties. Eerder maakte Google bekend dat Google I/0 2020 niet zal doorgaan. Al verwachten we dat de jaarlijkse conferentie van Google online zal worden uitgezonden.

Lees meer over:
Google Play Store

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties