Google-app krijgt nieuwe indeling met aparte nieuwsfeed

Google-app krijgt nieuwe indeling met aparte nieuwsfeed

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Google Now en Google Assistant

Met Google Now wilde de zoekgigant een revolutie in de wereld van zoeken ontketenen. De dienst moet antwoord geven op vragen van gebruikers, nog voordat ze daadwerkelijk gesteld zijn. Ben je bijvoorbeeld op het vliegveld om een trip te maken? Google Now geeft je alvast je vliegticket en vluchtinformatie. Heb je een afspraak elders in het land? Google Now geeft je aan wanneer je moet vertrekken om, inclusief file, op tijd aan te komen.

De introductie van Google Assistant betekende echter het einde voor Google Now, althans indirect. Veel van de slimme functionaliteit van Google Now wordt in de slimme assistent van Google verwerkt en de meeste Google Now-functies vallen inmiddels 'gewoon' onder Google Zoeken. De afgelopen tijd heeft Google de naam 'Google Now' in alle producten laten vallen. Zo heet Now on Tap, de functie waarmee je kunt zoeken naar alles wat op je scherm te vinden is, tegenwoordig 'Screen search'. De kaarten met informatie die we kennen uit Google Now, heten tegenwoordig 'Zoekfeed'. De applicatie zelf heet tegenwoordig gewoon 'Google'.

Vernieuwingen in Google-app

In de nieuwste versie van de Google-applicatie is wat vroeger Google Now was, opgedeeld. Er zijn nu twee schermen die te openen zijn door op knoppen onderaan het scherm te drukken. Deze knoppen onderaan het scherm zijn sinds maart van dit jaar onderdeel van de Material Design-richtlijnen voor Android en doen denken aan de manier van navigeren binnen veel iPhone-apps.

Er is nu ook een nieuw gedeelte (Upcoming), waar je aankomende afspraken ziet inclusief de verkeersinformatie, maar ook de bekende kaarten met vluchtinformatie en andere belangrijke gegevens komen hier terug.

Nieuwe versie Google-app downloaden

Het lijkt er op dat de wijzigingen inde Google-app op afstand worden ingeschakeld door Google. Om de nieuwe interface dadelijk ook te ontvangen, kun je er het beste voor zorgen dat je de nieuwste versie van de Google-app geïnstalleerd hebt. Deze app bevat onder andere de voormalige Google Now-functionaliteit en kun je door op de onderstaande knop te drukken vinden in de Google Play Store.

Update 17:46 uur: Google heeft de wijzigingen nu ook bevestigd op zijn blog.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk