'Google-app gaat zoekbalk in notificatielijst bieden'

'Google-app gaat zoekbalk in notificatielijst bieden'

Zoekbalk in notificaties

Zoals gebruikelijk heeft Android Police het installatiebestand van de nieuwste bètaversie van de Google-app, die voorheen Google Zoeken heette, uitgeplozen en gezocht naar nieuwe functionaliteit. In het installatiebestand kwam men onder andere teksten tegen die duiden op een zoekbalk in het notificatiepaneel.

Hoe een dergelijke notificatie er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk, aangezien alleen relevante teksten in het bestand te vinden zijn, geen volledige implementatie. Het lijkt waarschijnlijk dat de zoekbalk helemaal boven- of onderaan de notificaties zal worden getoond en moet het eenvoudiger maken om vanuit alle schermen te zoeken. De teksten duiden er op dat het mogelijk is om de zoekbalk in en uit te schakelen via de instellingen.

Een andere nieuwe functie die Android Police tegenkwam bij het uitpluizen van de nieuwste testversie van de app, is nieuws over de hoeveelheid pollen in de lucht. Dat is handige informatie voor mensen die veel last hebben van hooikoorts. Het lijkt waarschijnlijk dat deze informatie zal worden weergegeven op de weerkaart, maar het is ook mogelijk dat we een aparte kaart of notificatie gaan zien waarop de hoeveelheid pollen in de lucht getoond zal worden.

Google Bèta

Wanneer je ook wilt deelnemen aan het bètaprogramma voor de officiële Google-app, dan kun je je eenvoudig aanmelden via deze link. Vervolgens zul je nieuwe bètaversies automatisch als update via de Google Play Store kunnen downloaden. De nieuwe zoekbalk en pollen-melding lijken nog niet actief te zijn, maar worden mogelijk op afstand ingeschakeld.

Bron: Android Police

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties