Instellingen Google Wifi binnenkort te zien in Google Home-app

Instellingen Google Wifi binnenkort te zien in Google Home-app

Google Wifi

In de nieuwe versie van de Google Home-app, versie 2.7, zijn er een aantal interessante nieuwigheden gevonden. Nadat er een kijkje werd genomen in de code van de app, bleek dat er een integratie is gemaakt met Google Wifi, dat is de wifi-router van Google. Het is opvallend dat die in het verleden altijd buiten het ecosysteem van alle verbonden Made by Google-apparaten werd gehouden, maar daar komt nu dus verandering in.

Het is nog niet duidelijk wat Google precies van plan is met Wifi binnen de Home-app, maar de code wijst erop dat er nu instellingen voor de router rechtstreeks te vinden zijn in Home. Volgens de code kan je nu opties met betrekking tot het DNS wijzigen, en het ziet er ook naar uit dat een volgende versie van Home in staat zal zijn om te tonen hoeveel apparaten verbonden zijn met je wifi-netwerk.

Google Wifi 3 pak

Home Hub

Ook voor Home Hub is er wat nieuws, namelijk een instelling waarmee je de minimale schermhelderheid van je smart speaker kan aanpassen. Home Hub kan namelijk op basis van het omgevingslicht in de kamer waar hij zich bevindt de helderheid van het scherm aanpassen. Het werkt op een gelijkaardige manier als de lichtsensor van je telefoon die ook automatisch de helderheid van je scherm aanstuurt.

Je kan nu dus uit vier opties kiezen voor een minimale helderheid van het scherm. In tegenstelling tot je smartphone, heeft de Home Hub geen batterij en dus is het minder belangrijk dat je bespaart met automatische helderheid. Je kan er dus voor kiezen om de leesbaarheid van het scherm te verhogen door de helderheid op een minimum naar keuze in te stellen. Voorlopig zijn de wijzigingen met betrekking tot Home Hub nog niet geactiveerd, maar de kans is groot dat we ze binnenkort te zien zullen krijgen in de app.

Google Home Hub

Via 9To5Google

Google Home
De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties