Google Weer-app vanaf nu beschikbaar op Android-tablets

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google heeft de Google Weer-app nu ook beschikbaar gesteld voor Android-tablets. Eerste werkte deze app enkel volledig op Android-smartphones. Mensen met een Android-tablet kunnen nu dus genieten van een meer detailrijke weergave van de weersomstandigheden.

Gerelateerde artikelen

Google Weer

Google Weer was al beschikbaar op Android-tablets, maar echter wel beperkt. Dit is in een update van Google nu veranderd. Het nieuwe zoekresultaat zal nu namelijk meer detail over het weer laten zien. Het werkt als volgt: in de zoekbalk van Google type je je woonplaats in. Op dat moment zie je al de huidige weersomstandigheden. Als je nu echter vervolgens op ‘Elk uur luchtvochtigheid, wind en meer’ klikt, dan kom je in de Google Weer-app terecht. Vanuit hier krijg je nu nog meer informatie over het weer. Zo krijg je onder andere de tijd te zien wanneer de zon opkomt en weer ondergaat, zie je de windrichting en windsnelheden op elk tijdstip van de dag en ook de mogelijke regenval wordt uitgebreid beschreven.

Een nadeel op dit moment is echter dat zodra Google Weather geopend wordt, deze in portredmodus op je tablet wordt getoond. Het is nog niet bekend of Google Weater op tablets later ook in landschapsmodus beschikbaar komt. In de video en in de foto's hieronder kun je overigens zien hoe het op Android-tablets eruit komt te zien.

Beschikbaarheid

De nieuwe functie werd ontdekt door mensen van 9to5Google, zij zeggen hierbij dat het gaat om de versie 13.22.12.26 van de Google-app. Ook meldt de website dat ze niet zeker weten wanneer Google de functie heeft uitgerold. Bij ons op de redactie is er momenteel één tablet waarop we de nieuwe en meer detailrijke weersomstandigheden van Google Weather kunnen zien. Het gaat hierbij om de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra.

Gebruik jij Google Weather en zie jij de nieuwe informatie al op jouw Android-tablet? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Google

Google

De Google-app op telefoons is een van de meest gebruikte apps. Niet alleen bevat het Google Zoeken, maar ook Discover, herinneringen, je zoekgeschiedenis en meer. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk