Google Vind mijn apparaat heeft nu deze kleine maar handige functie

Google Vind mijn apparaat heeft nu deze kleine maar handige functie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Material You-update rolt uit voor Vind mijn apparaat. Dat is Googles app die je helpt om verloren telefoons, tablets en oortjes op te sporen. De app lijkt nu alvast klaar voor nog meer nieuwigheden die er aankomen. Vind mijn apparaat moet straks werken in combinatie met Googles concurrent voor de Apple AirTag.

Vind mijn Apparaat-update

Het is een app die je niet elke dag opent en liefst eigenlijk zo weinig mogelijk. Toch moet ook Vind mijn apparaat mee op de boot springen van Material You, dat is Googles designtaal. Material You werd met de komst van Android 12 uitgerold voor heel wat Google-apps en eindelijk is Vind mijn apparaat aan de beurt, dat lezen we in het Google News-kanaal van Telegram.

Vind mijn Apparaat heeft met de update een strakker uiterlijk gekregen. Bij het openen van de app moet je nog steeds inloggen met je Google-account en daarna zie je niet langer een kaart, maar een lijst met al je apparaten. Vervolgens kan je op een apparaat tikken als je de locatie wilt te weten komen. Daarna verschijnt de locatie wel op een kaart en je kan zoals altijd een geluid laten afspelen of je gegevens op het apparaat van op afstand wissen. En niet onbelangrijk: een donker thema werkt vanaf nu ook in deze app. De webversie van Vind mijn Apparaat heeft nog geen likje verf gekregen.

het nieuwe uiterlijk van Vind mijn apparaat

het nieuwe uiterlijk van Vind mijn apparaat

Grote plannen

Het is misschien niet eens zo toevallig dat Vind mijn apparaat na al die tijd sinds Material You is voorgesteld, uitgerekend nu de nodige aandacht krijgt van Google. Google werkt namelijk achter de schermen aan een manier waarop Vind mijn apparaat kan werken als een soort alternatief voor het Apple Find-netwerk. Dat wil zeggen dat andere Android-telefoons straks apparaten helpen opsporen die spoorloos zijn.

Gerelateerde artikelen

Sterker nog: Google wil ook eigen versie van de Apple AirTag lanceren. Dat is een tracker die je aan je belangrijkste spullen kan hangen zodat je ze achteraf kan opsporen. Dat systeem moet straks gaan werken in Vind mijn apparaat. Volgens geruchten gaat Googles tracker niet alleen de hulp inroepen van Android-telefoons om verloren spullen terug te vinden, maar ook bluetooth-accessoires en smarthome-apparaten helpen straks met zoeken.

Beschikbaarheid

De vraag blijft alleen wanneer we al dat moois mogen verwachten, maar helaas is daarover nog niets bekend. We merken alleen op dat deze Material You-update mogelijk weer een volgend stap is in die richting. De update maakt deel uit van versie 2.5 van Vind mijn apparaat. We hadden die versie nog niet op de redactie ontvangen, maar je kan ze al wel installeren via het apk-bestand APK Mirror. Het was op onze telefoons wel vereist om Vind mijn apparaat eerst te verwijderen en daarna deze apk te installeren. Installeren als eens update werkte niet.

De populairste artikelen over Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk