Google verwijdert beruchte infowars-app met misinformatie over corona

Google verwijdert beruchte infowars-app met misinformatie over corona

Infowars-app

Google nam al vanaf het begin van de coronacrisis sterke maatregelen tegen apps die informatie delen over de nieuwe ziekte. COVID-19 houdt de hele wereld in de ban en Google wil daarmee koste wat kost vermijden dat er nepnieuws over de ziekte de ronde doet. In de Play Store werden daarom eerder al zoekopdrachten die met het virus te maken hebben, beperkt.

Google zegt nu tegen Wired dat het een schadelijk app heeft verwijderd uit de Play Store die het nut van voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus zoals social distancing ter discussie stelde. Het gaat om de beruchte Infowars-app die afkomstig is van de complotdenker Alex Jones. "Het is nu meer dan ooit een prioriteit voor ons team om misinformatie in de Play Store tegen te gaan", zegt een Google-woordvoerder tegen Wired. "Wanneer we apps vinden die de beleidsregels van Play schenden, dan verwijderen we die uit de winkel."

Beeld van de man

Beeld van Alex Jones, de man achter Infowars

Coronamaatregelen

Infowars was al eerder in het vizier is gekomen van Google, want het bedrijf haalde het YouTube-kanaal van Infowars al verschillende keren offline. Daarnaast is Infowars ook niet meer te zien op Facebook en Spotify. Apple nam ook in 2018 al maatregelen om de app te verwijderen uit de App Store wegens een schending van zijn beleidsregels.

Google maakte eerder duidelijk op welke manier het ervoor wil zorgen dat we betrouwbare informatie over COVID-19 op onze telefoon krijgen, en verschillende diensten van het bedrijf gingen daarvoor aan het werk: In Maps krijg je actuele openingstijden te zien van winkel, YouTube treedt streng op tegen nepnieuws en Google helpt scholen om educatieve content vanop afstand te delen met leerlingen.

Lees meer over:
Nieuws en tijdschriften

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties