Google schopt app uit de Play Store die beweert "homo's te genezen"

Google schopt app uit de Play Store die beweert "homo's te genezen"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Living Hope Ministries-app

Google heeft een app verwijderd uit de Play Store die afkomstig was van de Amerikaanse kerk 'Living Hope Ministries'. De app bood een functie aan genaamd 'conversietherapie' waarmee gebruikers genezen konden worden van hun homoseksuele geaardheid en zo hetero konden worden. In de app werd onder andere beweerd dat homoseksualiteit een soort van verslaving is, dat weet Axios.

De app was niet alleen actief in de Play Store, maar ook in de applicatiewinkels van Microsoft, Apple en Amazon. Google is de laatste om de app uit zijn applicatiewinkel te halen nadat die anderen eerder al maatregelingen hadden genomen na een petitie van belangenorganisatie 'Truth Wins Out'. Google besloot oorspronkelijk om de app niet te verwijderen, omdat het niet meteen een schending van de beleidsregels van de Play Store zag.

Screenshot van de app en Googles plaats in de HRC-lijst

Een screenshot van de Play Store-pagina van de app voor ze verwijderd werd

Protest van belangenverenigingen

Uiteindelijk is Google op die beslissingen terug gekomen nadat Human Right Campaign (HRC), de grootste belangenvereniging voor LGBTQ-gelijkheid had besloten om Google te verwijderen van zijn 'Influential Corporate Equality Index', dat is een lijst met bedrijven die volgens hen de rechten van LGBTQ-gemeenschap respecteren. Google had voordien een maximumscore van 100 op die lijst, maar werd recent geschrapt in afwachting tot een herziening van zijn play Store-beleid. In de Verenigde Staten is HRC een belangrijke belangenvereniging en een goede score in de lijst behalen is onder meer belangrijk met het oog op de rekrutering van personeel.

Screenshot van de app en Googles plaats in de HRC-lijst

Google werd tijdelijk van de lijst geschrapt in afwachting tot een herziening van het Play Store-beleid

Google heeft vervolgens verklaard dat het na zorgvuldig overleg met belangenverenigingen besloten heeft om zijn Play Store-beleid te herzien. Het bedrijf heeft daarbij naar eigen zeggen ook grondig onderzocht wat de relatie was tussen 'conversietherapie' en de applicatie. Google heeft dus besloten om de applicatie samen met gelijkaardige apps te verwijderen uit de Play Store. HRC heeft alvast na die beslissing gereageerd dat de score van Google op de Influential Corporate Equality Index hersteld wordt.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk