Google Translate: vertaal direct vanuit andere apps met vernieuwde 'tap to translate'

Google Translate: vertaal direct vanuit andere apps met vernieuwde 'tap to translate'

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Tap to translate: tikken om te vertalen

Eind vorig jaar kwam Google met een nieuwe vertaalfunctie voor Android 6.0 Marshmallow. Hiermee kun je door tekst in een app te selecteren, deze direct vertalen zonder eerst de volledige Google Translate-app te hoeven openen.

De vernieuwde 'tap to translate' maakt het mogelijk om gekopieerde tekst in Android 4.2 en hoger automatisch te vertalen. Wanneer je tekst gekopieerd hebt, komt er een rond Google Translate-icoontje in beeld. Wanneer je daar op drukt, zie je direct de vertaling van de gekopieerde zin.

Chinese karakters live vertalen

Naast de nieuwe tik-om-te-vertalen-functie kun je nu ook Chinese karakters live vertalen. Met de Word Lens-functie van Google Translate, kun je je camera op woorden richten, waarna deze live op het beeld vervangen worden door bijvoorbeeld de Nederlandse vertaling.

Sinds de nieuwste versie van Google Translate is het ook mogelijk om Chinees op deze manier te vertalen. Wanneer je de camera op Chinese tekens richt, worden deze automatisch omgezet in bijvoorbeeld Engels.

Beschikbaarheid

Google Translate versie 5.0 wordt vanaf vandaag als update uitgerold in de Google Play Store. De nieuwe vertaalfunctie werkt op Android 4.2 (Jelly Bean) en hoger. De update is niet voor iedereen beschikbaar en wanneer je app handmatig wilt upgraden kun je het installatiebestand hier downloaden.

Via: Official Google Blog

Google Translate

Google Translate

Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk