Google Translate slaat je vertalingen op zodat je ze makkelijk terugvindt

Google Translate slaat je vertalingen op zodat je ze makkelijk terugvindt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Translate kan sinds kort de termen die je opzoekt in de app opslaan en dat is erg handig. Zo gaat het in zijn werk.

Gerelateerde artikelen

Google Translate krijgt back-ups

Geruchten waren er al een aantal jaren, maar nu is het dan eindelijk zover: Google Translate slaat je vertalingen op. Als de functie voor jou beschikbaar is, krijg je hiervan een melding in de app, en kun je in het vervolg vertalingen opslaan. Er wordt dan een back-up gemaakt in de cloud. Je moet dan wel ingelogd zijn met je Google-account.

Als je je vertalingen opslaat, kan je ze op andere apparaten met Google Translate makkelijk weer opvragen. Zodra je op je profielfoto rechts bovenin en dan op Geschiedenis tikt, zie je de woorden die je vertaald heb.

Een woord of woordgroep opslaan

Wil je een woord opslaan, volg dan deze stappen:

  1. Open de Translate-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik naast een vertaling op de ster rechts bovenin.

Opgeslagen vertalingen zoeken en verwijderen

  1. Open de Translate-app  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven de ster om de opgeslagen vertalingen te openen.
  3. Als je een woord of zin wilt verwijderen, tik je ernaast op de ster

Je kunt je vertalingen ook alfabetisch sorteren of op aanmaakdatum. In Translate worden je artikelen automatisch gesorteerd volgens de meest recente datum.

Wil je liever niet dat Google je vertalingen opslaat en synchroniseert met al je apparaten? Dan kan je Google Translate gebruiken zonder in te loggen.

Google Translate

Google Translate

Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk