Google Translate: donker thema nu voor iedereen beschikbaar

Google Translate: donker thema nu voor iedereen beschikbaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Translate

Voor veel Android-gebruikers is Translate de nummer één vertaaloplossing, maar ondanks die populariteit was het wel lang wachten op een donker thema voor de app. Google maakt nu een einde aan dat wachten, want het donker thema van Google Translate is nu beschikbaar via de laatste update van de app (versie 6.10) die nu in de Google Play Store beschikbaar is.

Het donkere thema ziet er anders uit dan een eerste ontwerp met versie 6.5 dat alvast was opgedoken in Polen. We krijgen met de 6.10-update gelukkig een meer uniforme grijze balk aan de bovenkant Je kan het donkere thema verder alleen gebruiken in combinatie met de systeembrede donkere modus van Android 10 of 11, want er is geen schakelaar in de instellingen waarmee je het kan activeren.

Beeld van het donker thema

Material Design

Hier op Androidworld maakten we al een overzicht van alle Google-apps die inmiddels een donkere modus hebben gekregen, en je kan dat artikel hier bekijken. Hoewel Translate nu bij dat clubje behoort, voelt de app nog steeds niet helemaal modern aan. Ze heeft namelijk nog steeds een hamburgermenu aan de linkerkant in plaats van de tabbladweergave onderaan zoals Google adviseert in zijn eigen Material Design-richtlijnen. Wanneer Google Translate zo'n vernieuwde interface krijgt, is nog niet bekend.

Eerder kreeg Translate ook al de mogelijkheid om gesproken tekst te transcirberen. Zie jij het donkere thema al? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Translate

Google Translate

Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk