Google toetsenbord krijgt grote update met veel extra functies

Google toetsenbord krijgt grote update met veel extra functies

Eén hand en aanpassen hoogte

Eén van de meest opvallende wijzigingen in Google toetsenbord is de aanpassing die gedaan is om met één hand te kunnen typen. Zo wordt het toetsenbord smaller gemaakt, om met één hand alles te kunnen bedienen. Hierbij kan er gekozen worden voor links- of rechtshandig. Het toetsenbord is vanaf versie 5.0 ook aan te passen in hoogte. Handig als je er in een bepaalde app of site net iets teveel ruimte wordt ingenomen door het toetsenbord.

Eén-hand-modus

In deze grote update zien we echter nog veel meer nieuwe functies. Zo is een belangrijke visuele wijziging toegevoegd. Het is mogelijk de toetsranden weer te geven. Sinds de Android 5.0 Lollipop-versie, toen het toetsenbord voorzien werd van Material Design, waren deze afwezig. Via de instellingen zijn deze echter weer in te schakelen.

Onderaan het toetsenbord is ook het numerieke deel en de emoji beter bereikbaar door snelkoppelingen die direct naast de spatie geplaatst is. Daarbij zijn ook nieuwe gebaren (gestures) toegevoegd om bijvoorbeeld snel een woord te wissen.

Deze update naar Google toetsenbord 5.0 is erg groot, er zijn veel nieuwe functies te vinden binnen de app. Gebruik je een alternatief toetsenbord, dan is een moment om toch te proberen of deze veelgebruikte app iets voor jou is.

[readmore article="178188"]

Beschikbaarheid

Google toetsenbord 5.0 is nu te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken. Door de gefaseerde uitrol kan het nog even duren voordat hij ook voor jou beschikbaar is. In dit geval kun je eventueel hier de losse APK downloaden.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties