Google Telefoon: zo ziet de gespreksopname-functie eruit

Google Telefoon: zo ziet de gespreksopname-functie eruit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Telefoon

De Google Telefoon-app is te vinden op Pixel-, Nexus-, Android One-, en binnenkort ook op Xiaomi-telefoons die in Europa worden verkocht. Waarom Xiaomi dat doen, lees je hier. Vroeger kon je telefoongesprekken opnemen via de Google Telefoon-app maar met de komst van Android Pie heeft Google die mogelijkheid stopgezet. Dus ook voor ontwikkelaars van gespreksopname-apps als ACR Call Recorder, die lange tijd niet in de Play Store werden toegelaten.

Sinds medio januari blijkt uit aanwijzingen in de Telefoon-app dat Google werkt aan het terugbrengen van de opname-functie en XDA heeft deze functie aan het werk gekregen en screenshots ervan gemaakt.

Google Telefoon gespreksopname-functie

De interface van de Telefoon-app heeft er een nieuwe opname-knop bijgekregen. Het opnemen begint als je erop drukt en eindigt als je weer op drukt of het gesprek beëindigt. Het opgenomen gesprek vind je vervolgens terug in je gespreksgeschiedenis waar je het kan exporteren als .wav-bestand.

XDA geeft aan dat de app volgens Amerikaanse wetgeving werkt en dus met een disclaimer komt. Hierin staat dat alle deelnemers aan het gesprek akkoord moeten gaan met de opname. Als de opname net gestart is, krijgen de deelnemers een kort bericht te horen dat het gesprek wordt opgenomen. Aan het einde zal duidelijk worden dat de opname gestopt wordt.

  • Google Telefoon gespreksopname-functie

Transcriptie

Mogelijk komt er ook functie voor de app waarmee de opname getranscribeerd kan worden. Net als bij de Recorder-app van Google worden opnames voor je uitgeschreven. Vermoedelijk zal dit in eerste instantie alleen in het Engels werken.

Het is niet bekend of en wanneer deze twee nieuwe mogelijkheden uiteindelijk in de Google Telefoon-app terecht komen en op welke telefoons ze dan te gebruiken zijn. Dan is het nog de vraag of Nederland en België hiervoor in aanmerking komen.

Mag je een gesprek in Nederland opnemen?

Als particulier mag je in Nederland een telefoongesprek opnemen. Ook ben je niet verplicht de ander hierover vooraf in te lichten, al mag dat natuurlijk wel. Bedrijven mogen niet zomaar een telefoongesprek opnemen. Bel je namens je bedrijf of vanuit je rol als zzp’er? Dan moet je dit vooraf aangeven. Vandaar dat je soms te horen krijgt dat het gesprek wordt opgenomen voor trainingsdoeleinden.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk