Google Telefoon-app krijgt met nieuw Material Design ook al een wit kleurtje

Google Telefoon-app krijgt met nieuw Material Design ook al een wit kleurtje

Google Telefoon-app

De Google Telefoon-app doet veel meer dan alleen bellen. Zo werd er onlangs een functie toegevoegd waarbij je mogelijke spam-bellers automatisch naar de voicemail kon verwijzen. Nu is de app van een nieuw likje verf voorzien. Hierbij kiest Google nadrukkelijk voor de kleur wit, iets wat Google voor meer apps wil gaan implementeren. Ook ligt het in lijn met wat waar we gisteren over schreven bij de Google Contacten-app.

In de afbeeldingen hieronder kan je zien wat er precies is veranderd in de Google Telefoon-app. Het gaat hier om bètaversie 23.

Links oud, rechts nieuw

Als eerste het favorieten-tabblad. Hierboven zie je links het oude uiterlijk, en rechts de nieuwe. De blauwe balk om de zoekbalk heen is nu wit gemaakt. Ook is de kleur om de nummerinvoer te openen veranderd van rood naar blauw.

Dezelfde wijzigingen zijn ook te zien bij het recente- en contacten-tabblad. Als je belt is de blauwe achtergrond ook wit gemaakt. Overal is ook de nieuwe lettertype van Google, Google Sans, toegevoegd. Ten slotte is het icoontje veranderd, waarbij de telefoon iets korter en dikker is gemaakt en de achtergrondkleur wat lichter. Er zijn verder geen wijzigingen gedaan met betrekking tot functionaliteit. In de paren hieronder is de eerste het oude uiterlijk en de rechter het nieuwe.

Google Telefoon-app downloaden

De Google Telefoon-app is officieel beschikbaar voor de Google Nexus, Pixel en Android One-smartphones in de Google Play Store. De laatste keer dat ik checkte bleek de LG G7 echter ook de app te kunnen downloaden. Check daarom even via onderstaande widget of jij ook de Google Telefoon-app kan downloaden. Onofficiële versies via APK's installeren kan ook, maar dan heb je mogelijk niet alle functies.

De update wordt vanaf nu in fases via de Play Store uitgerold. Het kan dus een tijdje duren voordat jij de update hebt. Inschrijven voor deze bèta kan door simpelweg op de pagina in de Play Store naar beneden te scrollen en je in te schrijven.

Bron en afbeeldingen: Android Police

Telefoon
Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.& ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties