Google Tasks laat je straks je belangrijkste taken markeren als favoriet

Google Tasks laat je straks je belangrijkste taken markeren als favoriet

Google Tasks is echt een ondergewaardeerde Google-app met veel mogelijkheden. Nu geeft Google deze app gelukkig weer een beetje aandacht met de komst van een nieuwe handige functie.

Google Tasks en favoriete taken

Google Tasks is een tool waarin je je taken kunt bijhouden. Je kan Google Tasks vinden op je laptop of pc in het zijmenu van Gmail. Tasks is daarnaast ook te vinden in het zijmenu van Google Agenda, Google Documenten, Google Spreadsheets, Google Presentaties of Google Drawings. Je kunt daarnaast ook groepstaken in Gmail maken, toewijzen, bewerken, voltooien en verwijderen in een chatruimte. Uiteraard is er ook een app voor het bijhouden van je taken. Die werd overigens pas in 2018 gelanceerd en probeert te bestaan naast het populaire broertje Google Keep.

Die app krijgt binnenkort een update met de mogelijkheid om de belangrijkste taken als favoriet te markeren, ontdekte XDA in een nieuwe versie van de taken-app. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om bepaalde taken als eerste te zien te krijgen. Het markeren als favoriet zal dan via een ster aan de rechterzijde van een taak gebeuren. Zodra je de taak een ster hebt gegeven, zal deze automatisch toegevoegd worden aan het tabblad 'Met ster' dat in de linkerbovenhoek van Google Tasks te zien zal zijn. De taak blijft daarnaast ook in de lijst staan, waar je ze hebt aangemaakt.

Google Tasks laat je straks je belangrijkste taken markeren als favoriet
Google Tasks met favoriete taken

Beschikbaarheid

Taken met een ster zijn overigens geen uitzondering. De To Do-app van Microsoft heeft deze functie allang, dus Tasks maakt hier alleen maar een inhaalslag. Desalniettemin is het een welkome aanvulling op Tasks, en we hopen dat het markeren van taken snel wordt uitgerold zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Google Tasks: Plan je taken. Haal je doelen.
Google Tasks is een app waarin je je taken kunt bijhouden en tevens integratie heeft met Gmail en Google Agenda zodat je op meerdere plekken je todo-lijstje kunt bij ..

Meer info

Lees meer over:
Google Tasks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties