Google kondigt synchronisatie aan van werk en persoonlijke agenda

Google kondigt synchronisatie aan van werk en persoonlijke agenda

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Agenda

Google scheidt werk- en privé-accounts van elkaar met een eigen pakket van gegevens en appinformatie. Dat heeft voordelen, onder meer op het vlak van privacy, maar tegelijk beperken de gescheiden accounts ook de gebruikservaring. Als je bijvoorbeeld aan de Assistent op je telefoon of smart speaker vraagt naar je afspraken, dan kan hij enkel van je standaard Google-account gegevens ophalen en ook Google Agenda houdt de twee accounts strikt gescheiden.

Met Android 10 kwam Google al wel met een nieuwe Application Programming Interface (API) waarmee appontwikkelaars persoonlijke afspraken kunnen tonen in de werkagenda. Het enige nadeel is dat apps eerst met die nieuwe API aan de slag moeten gaan. Google heeft nu in een blogbericht bekend gemaakt dat Google Agenda synchronisatie tussen een werk- en persoonlijk account gaat ondersteunen.

"Google Agenda gaat bij mensen binnenkort persoonlijke afspraken tonen in hun werkagenda, en dat moet ze helpen om beter hun verschillende activiteiten doorheen de dag te plannen. Persoonlijke agenda's blijven wel privé opgeslagen op het apparaat van het persoonlijke profiel waardoor ze onzichtbaar zijn voor collega's en het IT-beheer", aldus Google in zijn bericht.

Accountsynchronisatie

Opmerkelijk is ook het tweede gedeelte in het blogbericht waarin Google stelt dat we nog meer synchronisatie tussen werk- en privéaccounts mogen verwachten. Google deelt voorlopig nog geen details, maar het likt erop dat Google verwijst naar deze gelekte functie voor Google Assistent. Daaruit bleek dat Google Assistent binnenkort gegevens uit meerdere accounts tegelijk kan opvragen.

Beeld van de gelekte functie

Het gelekte beeld uit de Google Assistent dat verwijst naar accountsynchronisatie

Toegegeven, de mogelijkheid om gegevens uit verschillende Google-accounts op te halen en je agenda's te synchroniseren klinkt misschien weinig spannend. Toch zal het in de praktijk voor veel gebruikers erg nuttig zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer synchronisatie tussen accounts in Assistent en andere apps zal werken.

Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk