Lever een bijdrage aan Google Street View met je smartphonecamera

Lever een bijdrage aan Google Street View met je smartphonecamera

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat gebruik maken van crowdsourcing om meer wegen in kaart te brengen met Street View. Gebruikers die een telefoon hebben met ARCore voor augmented reality kunnen een bijdrage leveren. Al kan dat voorlopig nog niet bij ons.

Google Street View

Street View is een ontzettend handige dienst die deel uitmaakt van Google Maps. Heb je altijd al eens door Times Square willen wandelen, dan kan je virtueel op pad terwijl je kijkt naar wat je maar wil. Moet je morgen naar een plaats reizen waar je nog niet eerder bent geweest? Verken de omgeving dan alvast op voorhand met Street View.

Toch zijn er wel beperkingen aan de dienst, want Googles speciale Street View-auto’s die uitgerust zijn met camera’s, kunnen niet zomaar overal rondrijden en je bent dus beperkt om een kijkje te nemen in de straten en landen waar zij hebben gereden. Dat probleem pakt Google nu aan via crowdsourcing. Smartphonegebruikers kunnen deelnemen aan de Connected Photos Beta waarbij ze hun smartphonecamera kunnen gebruiken om een omgeving in beeld te brengen. Je gaat met je telefoon op stap terwijl je filmt.

Lever een bijdrage aan Google Street View met je smartphonecamera

Privacy

Google deed begin november al een test met filmpjes van gebruikers en die wordt nu uitgebreid. Je krijgt in de aparte Street View-app de optie om zo’n bijdrage te leveren. Volgens Google worden de filmpjes van gebruikers enerzijds gebruikt om Street View uit te breiden, maar ook om informatie van Google Maps aan te vullen. Google kan zo bijvoorbeeld de namen en adressen van bedrijven nauwkeurig aanpassen. Daarnaast zijn er dezelfde privacystandaarden als bij normale Street View-beelden. Denk aan de gezichten en nummerplaten die wazig worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Om aan de bèta bij te dragen heb je een smartphone nodig die ARCore-ondersteunt, dat is Googles feature voor augmented reality. Je vindt hier een lijst met ondersteunde apparaten. Op dit moment is de Connected Photos Beta nog niet in Nederland beschikbaar, want Google kijkt als eerste naar Amerikaanse steden en landen als Canada, Nigeria en Costa Rica. Al is het wel duidelijk dat het bedrijf de functionaliteit op meer plaatsen wil uitrollen.

Google Street View

Google Street View

Met Google Street View verken je de mooiste plekken van de wereld, ontdekt je de wonderen van de natuur en loop je binnen bij museums, stadions, resta ..
Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk