Google stopt met een Android-app die je waarschijnlijk toch niet kent

Google stopt met een Android-app die je waarschijnlijk toch niet kent

Google bereidt zich voor om in oktober met één van zijn Android-apps te stoppen. Het gaat om Google My Maps, een app waarmee je zelf kaarten kunt maken en delen.

Google My Maps?

Google My Maps voor Android krijgt een plekje op het steeds verder uitdijende Google Kerkhof. De zoekgigant houdt er wel van om nieuwe apps te lanceren om daarna de stekker er weer uit te trekken. Google My Maps is dus de volgende kandidaat en deze app zal op 15 oktober niet meer te gebruiken zijn. Dat ontdekte 9to5Google in de code van de Android-app.

Sinds 2007 biedt Google My Maps aan als een manier om aangepaste kaarten te maken met behulp van gegevens die zijn gekoppeld aan Google Maps of zelfs van gegevens die zijn geïmporteerd uit andere bronnen, zoals een spreadsheet. Deze kaarten kunnen vervolgens als een link met anderen worden gedeeld of in een website worden ingesloten, zodat de informatie beschikbaar is voor degenen die deze nodig hebben.

Google stopt met een Android-app die je waarschijnlijk toch niet kent

De app kreeg al een tijdje geen aandacht meer van Google, de op een na laatste update stamt uit 2019. Nu staat er wel weer een update voor de app klaar, met daarin het treurige nieuws verborgen. Toch zullen er niet veel mensen verdrietig om zijn, aangezien het voor de meeste mensen een onbekende app zal zijn.

Wat is het alternatief?

Ben jij My Maps-gebruiker? Dan zal Google je verwijzen naar de mobiele website van de dienst en die vind je hier. Je kan dus nog steeds kaarten maken en delen maar alleen niet meer via de app. Via de drie puntjes rechtsboven in de browser kun je kiezen voor Toevoegen aan startscherm om de mobiele website makkelijk vanaf je beginscherm te kunnen starten.

Dit jaar worden er nog meer apps en diensten stopgezet door Google. Die kan je hier vinden. Welke overleden Google-dienst mis jij het meeste, en welke mag wat jou betreft meteen naar het Google Kerkhof? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties