Google stopt met Android Auto-applicatie en schuift de Assistent naar voren

Google stopt met Android Auto-applicatie en schuift de Assistent naar voren

Android Auto

Net voor het begin van de Google I/O-conferentie heeft Google bekend gemaakt dat er een volledig nieuwe interface voor Android Auto op komst is met een donkere thema en verbeterde bediening. We dachten dat we daarmee alle nieuwigheden wat betreft handige interfaces in de auto al hadden gehad, maar op de conferentie toonde Google vervolgens Assistent voor de auto. Het gaat daarbij om een nieuw pakket met tools voor in de auto die deel uitmaken van de Google Assistent.

Nu wordt duidelijk waarom Google plots kiest voor een tweede pakket aan hulpmiddelen voor de in de auto, want de Assistent zal de Android Auto-app vervangen. Dat meldt 9To5Google. Android Auto blijft enkel voortbestaan als een interface voor infotainment-systemen in auto's. Die systemen krijgen dus de vernieuwde interface en vanaf deze zomer kunnen gebruikers van de applicatie aan de slag met Google Assistent in de auto.

Google Assistent in auto

Assistent in de auto

"Hey Google, let's drive" zorgt ervoor dat de Assistent voor in de auto wordt geopend. Vervolgens krijg je toegang tot een interface die je meteen toegang geeft tot de belangrijkste functies die je in de auto kan gebruiken. Je kan in één keer de navigatie in Maps starten, een contact hands-free opbellen of media content-afspelen. Verder zal Google Assistent ook een meer prominente plaats krijgen in de Google Maps. Er komt ook een feed met de laatste meldingen die erg veel doet denken aan het startscherm van de Android Auto-app. Assistent in je auto zou deze zomer beschikbaar zijn.

In de strategie van Google speelt de Google Assistent een erg grote rol en daarom is het niet vreemd dat de toepassing de taak van Android Auto gaat overnemen. Ga jij Android Auto missen of kijk je vooral uit naar de grotere rol voor de Google Assistent in jouw auto? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Assistent in auto

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Lees meer over:
Auto's en voertuigen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties