Google Street View-app verdwijnt in 2023 op telefoons

Google Street View-app verdwijnt in 2023 op telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat volgend jaar de stekker uit zijn Street View-app trekken. De dienst wordt vanaf 21 maart vervangen door Google Maps en een webapplicatie, dat blijkt uit informatie in de code van Street View.

Street View-app verdwijnt

Als je vandaag Street View gebruikt, dan is de kans groot dat je spontaan Google Maps opent en de ingebouwde Street View-functionaliteit gebruikt. Toch is er in de Play Store nog altijd een aparte app voor Street View waarmee je in één klap Street View kan gebruiken zelf bijdragen doet.

Google gaat op 21 maart stoppen met de Street View-app voor telefoons, dat heeft 9To5Google ontdekt in de code van de applicatie. Op screenshots zien we een melding die het einde van app aankondigt en gebruikers doorverwijst naar andere oplossingen. Om zelf 360 gradenvideo's te delen, dien je aparte webapplicatie genaamd Street View-studio te gebruiken. Bijna alle overige functies van Street View kan je vinden in Google Maps. De melding is op dit moment nog niet zichtbaar voor gebruikers, maar ze kan op elk moment door Google worden geactiveerd.

Photo Path verdwijnt?

Er is één functie van Street View die lijkt te verdwijnen en dat is 'Photo Path' dat vorig jaar is aangekondigd. Met ¨Photo Path kunnen gebruikers zelf bijdragen aan Street View op plaatsen waar Googles auto's met de 360 gradencamera's niet rijden. Dat kan laagdrempelig, door een reeks van 2D-foto's te nemen van een weg. Mogelijk wordt Photo Path nog in Maps geïntroduceerd of in Street View Studio.

Gerelateerde artikelen

Er zijn nog meer Google-diensten die de voorbije maanden zijn gestopt of waarvoor het einde in zicht is. Stadia stopt in 2023, maar denk ook onder meer aan de rijstand van de Google Assistent, Android Auto voor smartphones, Hangouts en YouTube Go. In een recent opiniestuk stelden we ons al openlijk vragen bij de manier waarop Google omgaat met zijn diensten en gebruikers.

De populairste artikelen over Street View
Google Street View

Google Street View

Met Google Street View verken je de mooiste plekken van de wereld, ontdekt je de wonderen van de natuur en loop je binnen bij museums, stadions, resta ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk