‘Google start eindelijk met bredere uitrol donker thema in Maps’

‘Google start eindelijk met bredere uitrol donker thema in Maps’

Google Maps is één van de laatste Google-apps zonder een ingebouwde donkere modus. Er verschenen eerder dit jaar signalen dat Google de uitrol naar Maps zou zijn gestart, toch is de uitrol kort daaropvolgend stopgezet. Als kerstcadeau wil Google nu alsnog het thema naar zijn gebruikers uitrollen.

Donker thema in Google Maps

Sinds de lancering van Android 10 – Googles eerste besturingssysteem met een systeembreed donker thema – kregen vrijwel alle Google-apps een donker thema. Het Maps-team loop echter flink achter de feiten aan: bijna anderhalf jaar na de lancering van Android 10, is er geen donker thema te bekennen. In september is Google kortstondig gestart met de uitrol van het thema in versie 10.51.1, dat heeft echter niet lang mogen duren, kort daaropvolgend verdween de functie weer uit de app.

Toch blinkt er hoop aan de horizon, zo meldt Android Police. Verschillende Twitter-gebruikers laten weten dat ze recent het donkere thema van Google Maps hebben ontvangen. Voor de uitrol maakt Google wederom gebruik van de server-uitrol – daarmee zal eerst een klein deel van de gebruikers het thema ontvangen. Gebruikers melden dat het donkere thema naar hen zou zijn uitgerold met versie 10.56.1, hoewel dat dus niet voor iedereen het geval zal zijn, wegens de server-side uitrol.

Donkere thema inschakelen

Of je het donkere thema momenteel al kunt gebruiken, hangt er dus vanaf of Google jouw toestel in de uitrol heeft meegenomen. Uiteraard kun je via het instellingen-menu van Maps controleren of je tot deze groep behoort: als er een optie is genaamd ‘Thema’ dan ben jij één van de gelukkigen met het nieuwe thema. Als je op te instelling klikt, kun je vervolgens selecteren of je het thema altijd wil gebruiken, of dat je liever het lichte thema gebruikt, of dat het zich aan het systeemthema aan zou moeten passen.

‘Google start eindelijk met bredere uitrol donker thema in Maps’

Waarom het zo lang heeft mogen duren voordat Google Maps het donkere thema ontving, blijft ons onbekend – de applicatie bevatte al langer een nachtmodus, zodat je in de avonduren niet door het licht van Maps geblindeerd zou worden.

Wanneer iedereen het donkere thema ontvangt is nog niet te zeggen. Wat vind jij van het donkere thema dat Google nu eindelijk in Maps heeft verwerkt? Heb jij het thema al ontvangen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer