Google Spaces: nieuwe groepsmessenger met slimme zoekfunctie

Google Spaces: nieuwe groepsmessenger met slimme zoekfunctie

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Google Spaces: mini-sociaal-netwerk of toch messenger?

De dienst Google Spaces houdt ergens het midden tussen een groepsmessenger en een mini-sociaal-netwerk. Je zet in de app een groep op samen met mensen die dezelfde interesses als jij hebben en kunt binnen die groep allerlei inhoud met elkaar delen.

Om het eenvoudiger maken om content te delen, heeft Google Spaces integratie met verschillende Google-diensten. Zo kun je inhoud vinden van Google Zoeken, YouTube en Google Chrome, zonder dat je de app hoeft te verlaten.

Volgens Google zijn 'normale' groepsmessengers niet handig, omdat gesprekken vaak van het onderwerp af gaan, je het overzicht snel kwijtraakt en lastig dingen terug kunt vinden. Google Spaces moet het overzicht beter bewaren in groepen met mensen met dezelfde interesses.

Slim zoeken op foto's

Binnen de applicatie kun je eenvoudig artikelen, foto's en video's delen en daar weer binnen de groep op reageren. Wanneer je op zoek bent naar een specifiek artikel of een bepaalde foto waarvan je weet dat die binnen een groep gedeeld is, kun je deze via de slimme zoekfunctie terugvinden. Daarbij is het ook mogelijk om op objecten of plaatsen in foto's te zoeken. Daarbij maakt Google gebruik van dezelfde techniek als bij Google Foto's.

Het uitnodigen van anderen voor een 'Space' gaat via een link, waardoor je deze ook via andere sociale netwerken of messengers kunt versturen.

Beschikbaarheid

Google Spaces is vanaf vandaag te downloaden voor Android en iOS en is ook op het web te gebruiken. De webversie vind je op spaces.google.com, de Android-app kun je downloaden door op de onderstaande knop te drukken.

Bron: Official Google Blog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk