Experimentele Google Reply-app gaat met pensioen

Experimentele Google Reply-app gaat met pensioen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Reply

In februari zagen we de experimentele app Reply voor het eerst. Deze app geeft slimme antwoorden voor berichten uit andere apps. Dit stond in een e-mail die Area 120, een afdeling binnen Google, had verstuurd naar geïnteresseerden. De mensen die de app mochten testen konden dus via 'Smart Reply' zoals we kennen van Allo en Gmail en Samsungs In-Traffic Reply berichten beantwoorden zonder daar iets voor te doen. Zo kan men aan mensen die via bijvoorbeeld Slack of WhatsApp een bericht sturen laten weten dat de ontvanger aan het autorijden of hardlopen is.

Screenshot van Google Reply

Hetzelfde Reply-team van Area 120 laat nu via een e-mail aan testers weten dat er een einde is gekomen aan het experiment met Google Reply. De app blijft nog wel een paar maanden werken maar eventuele bugs worden niet meer door het team opgelost.

Google Reply

Er is ook goed nieuws. Een experiment binnen Google komt vaak in een al dan niet gewijzigde vorm terug. Dat hebben we gezien met de e-mailapp Inbox, die volgend jaar met pensioen gaat. Vele nieuwe functies uit Inbox zijn nu in Gmail geïntegreerd. Dat zal ook gelden voor de functies van Reply: "Opgedane kennis zal worden verwerkt in andere Google-apps." De invloed zien we al terug bij het eerder genoemde Smart Reply die we in de toekomst ook in Chrome OS en Android Berichten zouden gaan zien.

Area 120

Area 120 is een speciale afdeling van Google die ook wel de 'kraamkamer voor start-ups' wordt genoemd. Met deze afdeling wil Google ervoor zorgen dat talenten niet voor zichzelf gaan beginnen. De talenten kunnen binnen Area 120 aan projecten werken, en aan het eind van zo'n project financiering van Google aanvragen. Het mes snijdt zo aan twee kanten, ondernemende talenten kunnen een eigen bedrijf starten en Google neemt een belang in het bedrijf door financier te worden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk