Google werkt aan nieuwe app 'Reply': brengt Smart Reply naar messengers

Google werkt aan nieuwe app 'Reply': brengt Smart Reply naar messengers

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Area 120

De nieuwe app is in ontwikkeling bij Area 120. Dit is een speciale afdeling van Google die ook wel de 'kraamkamer voor start-ups' wordt genoemd. Met deze afdeling wil Google ervoor zorgen dat talenten niet voor zichzelf gaan beginnen. De talenten kunnen binnen Area 120 aan projecten werken, en aan het eind van zo'n project financiering van Google aanvragen. Het mes snijdt zo aan twee kanten, ondernemende talenten kunnen een eigen bedrijf starten en Google neemt een belang in het bedrijf door financier te worden.

Begin vorig jaar dook er een messenger op afkomstig van Area 120 waarbij je realtime spraakberichten naar een persoon of groep kon sturen. Dit project lijkt ter ziele te zijn gegaan maar Area 120 duikt nu weer op in een toelatingsmail die we op de redactie hebben binnengekregen. Een tijd geleden hebben we ons aangemeld voor het Area 120 Early Access Program om nieuwe dingen van deze afdeling te testen. Nu hebben we een e-mail gekregen waarin melding gedaan wordt van de app Reply.

Reply

Reply is een app die zich richt op het geven van slimme antwoorden net als de functie 'Smart Reply' zoals we kennen van Allo. Het grote verschil is dat Reply dit doet vanuit de notificatie van de chat-app of messenger. Twee voorbeelden vind je hieronder.

De app bevat nog meer slimme mogelijkheden, z staat in de e-mail. Het bevat een niet storen-modus en kan tijdens het autorijden de smartphone op stil zetten en automatisch een bericht sturen naar iemand dat je momenteel niet bereikbaar bent. Samsungs In-Traffic Reply-app doet ongeveer hetzelfde. Deze app houdt notificaties in de gaten en zal namens de gebruiker automatisch reacties op inkomende berichten versturen wanneer hij of zij onderweg is. Andersom is ook mogelijk. Heb je je smartphone op stil staan, dan kun je een dringend bericht alsnog binnenkrijgen.

De app beschikt ook over een afwezigheidsassistent, en zal aan de hand van je agenda kunnen zien of je op vakantie bent en dit doorgeven aan personen die je 'lastigvallen'.

Beschikbaarheid

Reply werkt met de volgende apps: Hangouts, Allo, WhatsApp, Facebook Messenger, Android Berichten, Skype, privéberichten in Twitter en Slack. Wil je je aanmelden als tester voor Reply? Dan kan dat via dit formulier. Of en wanneer de app in de Play Store beschikbaar komt, is nog niet bekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk