Google Recorder krijgt back-up-ondersteuning via nieuwe webversie

Google Recorder krijgt back-up-ondersteuning via nieuwe webversie

De Google Recorder-app wordt voorzien van een webversie die het mogelijk maakt om opnamen op te slaan in de cloud. De webversie is beschikbaar maar maakt nog geen back-ups.

Google Recorder

In 2019 introduceerde Google samen met de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL zijn slimme Recorder-app. Dit is een zeer slimme app want het neemt niet alleen audio-opnamen voor je op, het kan ze ook transcriberen. Dat wil zeggen dat de app Engelstalige vergaderingen, interviews, lezingen of gesprekken voor je kan uitschrijven en dat kan je ontzettend veel werk schelen.

Recorder webapp op komst

De nieuwste versie, uitgebracht op de Pixel 5, kwam met ondersteuning voor het bewerken en sociaal delen voor videoclips. Binnenkort komt er ook een Google Recorder-webapp met de mogelijkheid om een ​​back-up te maken van audio-opnamen op je Pixel. Bezitters van een Pixel-telefoon kunnen dan hun opnamen uploaden naar de cloud. Op deze manier kunnen de bestanden automatisch bewaard blijven na een reset van de telefoon. Nu moet dit nog handmatig gedaan worden via Google Drive.

Google Recorder krijgt back-up-ondersteuning via nieuwe webversie

De url voor de website is recorder.withgoogle.com en geeft de volgende informatie: "Hier zie je opnamen waarvan een back-up is gemaakt vanuit de Recorder-app op je Google Pixel." Voordat deze pagina is geladen krijg je kort de interface van de webapp te zien. Onderaan staan onder andere de audioknoppen afspelen, pauzeren, 5 seconden terugspoelen en 10 seconden vooruitspoelen. Er is ook een knop voor het weergeven van het transcript.

Beschikbaarheid

De webversie van Recorder vereist een update van de Android-app maar die is nog niet beschikbaar. We gaan ervan uit dat deze update niet lang meer op zich zal laten wachten nu de interface voor de webversie gereed is.

Recorder
De Recorder-app is een nieuwe en zeer slimme app. De app neemt niet alleen audio-opnamen voor je op, het kan ze ook transcriberen. Dat wil zeggen dat ..

Meer info

Lees meer over:
Tools Recorder

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer